Siirry sisältöön
Nimetön

Mitä teen,isä hakee lapsen lauantaina joka toinen vkonloppu. Lähtevät,isä ostaa karkkia,sipsejä ja limua ja itse menee töihin ja jättää tytön autoon, tyttö käy työmaalla välillä katsomassa joko olis isä tulossa,päästyään isälleen,ovat kaksi sisarusta ja äitipuoli poissa ja näin käy joka kerta, olen päättänyt että lapsi käy vain kerran kuussa isällään,teenkö oikein?

Nimetön

Jos teillä on tapaamisesta sopimus, et ainakaan juridisesti voi noin vain estää sopimuksen mukaisia tapaamisia. Sille et ainakaan voi mitään keitä heidän perheestään on kotona silloin kun sinun lapsesi siellä vierailee. Sitä ei sinun kannata kommentoida ollenkaan. Se ei sinulle kuulu. Eikä kovin paljoa sekään kuinka paljon sipsejä ja karkkia isä lapselle antaa. Toisaalta tietenkin asiaan pitää puuttua, jos lapsi on reippaasti yliapainoinen tai hänellä on jokin sauraus, joka estää mässytyksen.

Minkä ikäinen lapsi on kyseessä? Jos alle kouluikäinen, ei häntä tietenkään sa jättää yksin autoon tai harhailemaan työmaalle. Jos lapsi on vaikkapa 10v, tilanne on hieman eri.

Surulliseltahan tuo kuulostaa joka tapauksessa.

Ensin yrittäisin keskustella – asiallisesti. Oliko teillä kivaa yhdessä? Mitä kivaa teitte? ja siitä sitten eteenpäin. Jos ei exä suostu keskustelemaan, lähettäisin sähköpostin tai kirjeen ja keskustelisin sitä kautta. Jos se ei auta, voit pyytää hänet kanssasi keskustelemaan perheneuvolaan.

Jos sekään ei auta tai ex ei suostu mihinkään keskusteluun , niin sitten kysyisin suoraan haluaako hän tällä hetkellä oikeasti nähdä lastaan. Ehdottaisin sitten että hän voisi toistaiseksi nähdä lasta harvemmin kunnes saa työmaa-asiat kuntoon ja ehtii taas olla lapsen kanssa enemmän.

Nimetön

Meillä ei ole oikeuden päätöstä tapaamisista,exäni on ns.työnarkkari/narsisti,eli on kaikessa olevinaan oikeassa ja ainoa joka osaa tehä työt kunnolla,oli joulu tai mikä hyvänsä päivä tekee töitä,sekä omalla työmaalla,että vieraalla. Tyttö on 9v,hieman ylipainoinen ja ad/hd diagnosointi aluillaan, käy perheneuvolassa,tunne-häiriöiden vuoksi,oletan et liittyy ad/hd:n. Exä ei suostu palavereihin perheneuvolassa,olenkin sanonut et jos tapaaminen olis kerran kuussa,jos vaik sit olis aikaa olla tytön kanssa, tytöllä on kova huomion tarve etenkin odottaa sitä isältään kun lähtee tapaamiseen. Ehkä tämä ajan kans selviää.

Nimetön

Minä ottaisin mitä pikimmin yhteyttä lastenvalvojaan. Minkään ikäisen lapsen paikka ei missään nimessä ole autossa odottamassa vanhempia! Tuollainen on lapsen laiminlyöntiä ja ehdottomasti lastensuojeluilmoituksen paikka. Tilannetta ei muuta miksikään se, ovatko vanhemmat erossa vai yhdessä. Molemmilla teillä on VELVOLLISUUS suojella lasta, tässä tapauksessa sinun velvollisuutesi on puuttua tilanteeseen ottamalla yhteyttä lastenvalvojaan. Ethän äiti hyvä anna kenenkään pilata lapsesi psyykkistä kehitystä laiminlyömällä lapsen tarve ja oikeus aikuisen turvaan ja läheisyyteen???

Nimetön

Olen samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa: lapsen paikka ei ole istua autossa odottamassa, kun isä tekee töitä!

Kannattaa ottaa asia puheeksi perheneuvolassa. Jos koet, että lapsen, sinun , teidän vuorovaikutuksen ja lapsen ADHD:n ja ylipainonkin kannalta parempi olisi, että voisitte viettää enemmän vapaa-aikaa yhdessä ja auttaa siihen, että lapsella on voimakas huomion tarve; nyt hän ei saa sitä riittävästi isältään eikä sinulta, kun olette vapaalla yhdessä vain joka toinen vkl.
Isä voisi tavara lasta kerran kuukaudessa pari päivää. Jos perjantait tarkoittaa sitä, että lapsi viettää illan autossa isän tehdessä töitä, tapaamispäiväksi voisi vaihtaa lauantain, palautus sunnuntaina?
Tämä voisi olla helpottavaa myös isän uudelle kumppanillekin, sillä jossain vaiheessa luulisia alkavan väsyä siihen, että joka toinen vkl ”joutuu” lähtemään kotoaan pois… nyt poistumisia olisi vain kerran kuukaudessa.

Lapsen etu tuo nykytilanne ei millään muotoa ole, ja sipsit, namit ja limut ovat vahvassa ristiriidassa sen kanssa, että lapsella on reilusti ylipainoa.

Mutta mitä tulee siihen, että isän uusi kumppani ja lapset lähtevät pois lapsesi tullessa isä-viikonloppua viettämään… se on kyseisen perheen asia ja päätös ja parempi näin, jos ”äitipuoli” ei kerran halua tai pysty ottamaan kontaktia tai hyväksymään lastasi. Vastuu lapesta on biologisilla vanhemmilla, ei uusilla kumppaneilla.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös