Siirry sisältöön
Nimetön

Hei!
Huomasin eilen kuinka poikani (-05 syntynyt) ”varjeli” puhelintaan. Mielenkiintoni heräsi ja tänään kun poika lähti kouluun,päätin katsoa mitä siellä puhelimessa on.

Noh..videokuvissa oli yksi pätkä jossa hän oli asettanut kameran omalle pöydälleen ja kuvasi pätkän jossa hän näytti kameralle välillä pippeliä ja välillä peppua. Siellä oli myös pätkiä joita oli kuvattu ulkona kavereiden kanssa ollessa. pätkät sisälsivät aika roisia kielenkäyttöä (seksi,nussimista,panemista,kirosanoja)

Suurin osa pojan kavereista pihalla on muutaman vuoden vanhempia. Miten mä nyt tässä kohtaa reagoin,kun hämmennyin aika lailla…

Nimetön

Huolesi on varsin aiheellista. Varo vaan, ettei poikasi kuvia ole jonakin päivänä netissä ihan missä vaan siellä.
Voisitko kysyä esim. terkkarilta vähän apuja, mitä kannattaisi tehdä ”salaa”, ettei poika ala tehdä tyhmyyksiä salaa.

Nimetön

Hei hämmentynyt äiti,

ei ihme, että olet hämmentynyt poikasi puhelimesta löytyneistä videoista. Kännyköillä on todella helppoa napsia kuvia tai kuvata videoita ja lapset käyttävät näppärästi näitä ominaisuuksia. Oletko vielä jutellut poikasi kanssa asiasta? Jos et ole vielä ottanut asiaa puheeksi, voisit antaa pojallesi mahdollisuuden kertoa itse, miksi hän on tällaiset videot kuvannut. Pojan omin sanoin kerrottuna saatat itse päästä jyvälle, mitä poikasi on ajatellut videoita tehdessään. Ehkä hän ei vain ole tullut laisinkaan ajatelleeksi, mitä esimerkiksi videoiden leviämisestä saattaa seurata. Olisi valtavan hienoa, jos pystyisit olemaan syyllistämättä poikaasi ja pysyttelemään itse rauhallisena asian äärellä. Vaikuttaa siltä, että poikasi on jo valmiiksi häpeissään tekemisistään, kun hän on salannut videot sinulta.

Aurinkoista kevättä sinulle ja perheellesi!

Terveisin,
MLL:n päivystäjä Matilda

Vastaa aiheeseen: lapsen kiinnostus seksiin

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös