Siirry sisältöön
Nimetön

Olen 1V tytön,3v pojan sekä 6v pojan yh äiti.Lasten isästä olen eronnut reilu vuosi sitten.Hänellä on päihdeongelma ja käy tapaamassa lapsiaan minun luona säännöllisen epäsäännöllisesti.Nyt 6v poikani on alkanut pelkäämään ihmisiä..ihan tuttujakin kavereita.puistoon jos mennään niin tulee itku ja ahdistus..olemme menossa perheneuvolaan mutta mietityttää olisiko masennusta..onko kenelläkään vastaavanlaisia kokemuksia?

Nimetön

Voi kyllä liittyä ihan tuohon ikäänkin… Meillä 6-vuotias poika saattoi esim. kaverin synttäreille mentäessä vaatia että isi tai äiti jää sinne myös. Tai jos puistossa oli muita, vieraita lapsia, pyysi että lähetään kotiin.
Mutta ihan hyvä selvittää asia perheneuvolassa. Onhan hänellä haastava elämäntilanne: isi ei asu kotona ja äidin huomion kohteena kaksi pienempää sisarusta.

Nimetön

Onneksi poika uskaltaa näyttää tunteensa ja kertoa peloistaan. Tämä kertoo poikasi kokemasta turvallisuuden tunteesta. Ikä sinänsä on juuri irtaantumisen aikaa ja aiheuttaa monenlaisia yllättävää käyttäytymistä. Oma tytär kokeili rajojaan kiusaamalla eskarissa muita ja tekemällä pikku tuhotöitä ja tunsi pahaa oloa myös kun kaksi nuorempaa kotona äidin kanssa. Tasoittui ajan myötä.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös