Siirry sisältöön
Nimetön

Olisin halunnut kysyä mielipiteitänne siitä, kun kohta 11 v. poikamme käy uimakoulussa, jossa tytöt ja pojat käyvät samassa saunassa ilman uimapukuja. En siis pelkää, että saunassa tapahtuisi jotain sen kummallisempaa, mutta mieltäni askarruttaa se, että kyllä 10-vuotiaatkin tarvitsevat jnkinlaista yksityisyyden suojaa, monille oma ulkonäklö, paino jne. on jo tärkeä ja arkakin kohta. Esim. oma poikani sanoi, että hänelle tulee tukala olo, kun hän joutuu olemaan vieraan tytön vieressä nakuna saunassa. Mielestäni tuon ikäisillä tytöillä voi jopa olla jo kuukautisetkin ja ruumiissa näkyä muitakin murrosiän merkkejä ja on väärin, jos esim. ujo lapsi joutuu väkisin olemaan alasti saunassa ventovieraiden kanssa.

Nimetön

Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Nyt on uimakoulun pitäjien arviointikyky pettänyt. Aikuisten pitää olla hienotunteisia, ja ymmärtää (kuten itsekin sanoit), että tuon ikäisillä on monilla murrosikä alkamassa. Käsittämätöntä!

Omat poikani (nyt 12 ja 13) eivät MISSÄÄN TAPAUKSESSA olisi suostuneet menemään 11-vuotiaina alasti saunaan tyttöjen kanssa. He olisivat yksinkertaisesti kieltäytyneet. Siinä olisi mukava harrastus saanut jäädä…

Ottaisin asian pikimmiten puheeksi vetäjien kanssa, ja mahdollisesti muiden vanhempienkin kanssa.

Nimetön

No onpas omituista, että tuon ikäiset laitetaan samaan saunaan. Oma lapseni on uimakoulun käynyt n. 7-vuotiaana ja kyllä silloin jo tytöt ja pojat oli eri pukkareissa ja saunassa.

Mietin vaan omieni lasten kannalta, että jos joutuisivat tuohon tilanteeseen niin taitaisi uimakoulu jäädä kesken.

Ja miksei tuosta voisi vinkata vähän uimakoulun pitäjälle, että tarvitseehan tuonkin ikäiset jotain yksityisyyttä ja ovat juuri sen ikäisiä kun kaikki muutokset itsessä alkaa vähän ehkä ”nolottaakin”.

Nimetön

Ota yhteyttä uimakoulun järjestäjään.
Eihän uimahallissa kouluikäinen poika voi tulla edes äitinsä kanssa naisten puolelle. Vaikka esim. 7-vuotias usein haluaisikin, kun ei yksin meinaa osata toimia miesten puolella .
Meidän poikakin käy nyt uimakoulua, on 9-v. ja miesten puolella käy suihkussa ja saunassa.

Vastaa aiheeseen: lapsen oikeus yksityisyyteen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös