Siirry sisältöön
Nimetön

11v.tyttö ei ole kavereita.on rakastava perhe ympärillä,mutta se ei riitä.ei uskalla lähteä enää kouluun kun kukaan ei juttele eikä leiki.pelkää jo muita ihmisiä.kun olisi joku joka auttaisi ottaisi johonkin kerhoon tai olisi joku tanssi tai jumppa joka notkistaisi jännittynyttä kehoa mutta ei ole mitään täällä iisalmen seudulla

Nimetön

Onpa ikävä tilanne sinun tyttärelläsi. Tuossa iässä lapselle on kaverit yleensä tosi tärkeitä, ja jos tilanteeseen liittyy vielä pelkoa ja haluttomuutta lähteä kouluun kuulostaa tilanne vakavalta. Asiasta kannattaa puhua koulussa luokanvalvojan tai kouluterveydenhoitajan kanssa. Koulussa on tärkeä tietää jos tyttäreesi kohdistuu leikeistä ulkopuolelle jättämistä tai kiusaamista. Siellä voisitte myös yhdessä miettiä miten tyttäresi saataisi mukaan muiden lasten leikkeihin.

Tunnetko ketään tytön koulukaverin vanhempaa ja olisiko mahdollista että voisitte tehdä vaikka porukassa aikuiset ja lapset jotain? Esimerkiksi hiihto-, tai luisteluretkellä tyttäresi saisi mahdollisuuden mukavan tekemisen ohella tehdä tuttavuutta toiseen lapseen ilman koulussa muodostuneita toimintamalleja.

Jokainen tuntee varmasti välillä itsensä yksinäiseksi, mutta toivottavasti tilanne ei jatku tyttäresi kohdalla pitkään. Olisi hienoa jos hän löytäisi jonkun harrastuksen tai leikin kautta tavan ilmaista itseään ja saisi myös vaikka yhdenkin luottokaverin. Onneksi hiljaisista ja yksinäisen oloisistakin lapsista tulee useimmiten reippaita ja sosiaalisia nuoria ja aikuisia, kun he vain löytävät oman paikkansa ja omat kanavansa purkaa tuntemuksiaan. Paljon voimia sinulle ja tyttärellesi, toivottavasti tilanne helpottaa pian!

MLL:n Vanhempainnetti -sivustolla on myös paljon tietoa koulukiusaamisesta ja vinkkejä tilanteisiin puuttumiseksi.
Alla suora linkki, josta pääset lukemaan tekstejä.

http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/koulu/koulukiusaaminen/

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös