Siirry sisältöön
Nimetön

10v. Tyttäreni on vaikea ylläpitää ystävyyttä. Ystävät vaihtuvat ja aina lopuksi käy niin, että kaveri on loukkaantunut tai suuttunut ja välttelee tytön seuraa. En enää tiedä miten ohjata ja auttaa kun huomaan, että ongelma on tytöllä eikä kavereissaan. Olen aina jutellut ja saanut tukea ystävän äidiltä ja on yhdessä koitettu auttaa ystävykset takaisin yhteen, koska alku on ollut huippukivaa molemmille. Olen jo syyllistynyt syyttämään tästä tytärtäni. Tukea ja neuvoja kaivataan.

Nimetön

Hei!
Oletko jutellut tyttäresi kanssa, mistä nämä riidat mahdollisesti johtuvat? Mikä on hänen ajatuksensa asiasta ja mikä on hänen roolinsa näissä riidoissa? Tärkeää on kuitenkin olla syyllistämättä lasta, koska hän vasta harjoittelee näitä taitoja.
Olisiko mahdollista, että yhdessä miettisitte miten hänen olisi hyvä toimia, jos riitaa taas ilmenee. Eli antaisit äitinä ihan selviä konkreettisia toimintatapoja mitä voi tehdä ja mitä ei voi tehdä. Voisitte myös miettiä miltä hänestä itsestä on tuntunut, kun on taas tullut riideltyä ja miltä mahtaa toisesta osapuolesta tuntua.Kannattaa myös miettiä, mitä pitäisi tehdä toisin ja taas konkreettisia toimintatapoja. Tärkeää on antaa lapselle tilaa pohtia näitä asioita ja löytää itse ratkaisuja sinun opastuksella.

Kerrot, että olet saanut tukea riitojen ratkaisuissa aina lasten äideiltä, mikä on todella hieno asia. Ovatko tyttäret olleet mukana näissä tilanteissa? Näissä tilanteissa tytöt saisivat malleja miten asioista voidaan sopia ilman riitoja teidän aikuisten esimerkeillä.Tärkeää on kuunnella lapsia ja tehdä yhdessä kaikkia osapuolia tyydyttävät ratkaisut.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös