Siirry sisältöön
Nimetön

kuulin tänään,että psygoloki jonka piti auttaa keskittymishäiriöistä ja soopaa puhuvaa lastamme onkin tehnyt lastensuojeluilmotuksen =(

Nimetön

On monesti aivan hyvä asia, että lastensuojelu auttaa vanhempaa ymmärtämään lasta ja taas päinvastoin. En koskaan ole ymmärtänyt miksi lastensuojelua pidetään eräänlaisena peikkona – jos olet avoin rehellinen ja yhteistyökykyinen pääset varmasti kaikkien näkökulmasta parhaaseen lopputulokseen. Yleensä ne lastensuojeluasiakkaat joissa on ongelma salailu ja hälläväliä kasvatus ovat niitä jotka protestoivat eivätkä ota sitä apua vastaan joka heille on tarjolla – lapset kasvavat ja jotkut vanhemmat heidän mukaanaan…

Nimetön

Lastensuojelu peikkona? Tässä pari lehtijuttua.

10.11.12 Kaleva Lehdessä julkaistu juttu

Lastensuojelun tarjoama apu on usein liian järeää erityislapsille, perheistä katsotaan.

Kehitysvammaisten Tukiliiton projektin mukaan erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmat kaipaisivat nykyistä useammin kotiapua. Sen sijaan lapselle tarjotaan yhä usein laitospaikkaa, kun vanhemmat väsyvät hoitamiseen.

Perheiden mukaan lastensuojelun resursseja valuu väärien painotusten vuoksi hukkaan.

Erityislapsia ovat esimerkiksi kehitysvammaiset sekä adhd- ja autistilapset.

Projekti ihmettelee, miksei tuen painopiste ole tavallista arkea helpottavissa palveluissa.

– Lastensuojelun hoidettavaksi kaatuu paljon asiakkaita, jotka eivät heille kuulu. Ennaltaehkäisevän työn puute vie perheet kriisitilaan, he katsovat.

Ongelmia tuo myös tuen kausiluontoisuus: Se lakkautetaan usein siinä vaiheessa, kun vanhempien olo vähän helpottaa. Lapsen erityisen tuen tarve ei kuitenkaan katoa.

Ja KESKISUOMALAINEN 22.5.11

Jyväskyläläisiä vanhempia luultiin vuoden ajan nelivuotiaan poikansa pahoinpitelijöiksi.

Päiväkodin henkilökunta teki lastensuojeluilmoituksen pojan puhuttua sekavia. Poliisi vei vanhemmat putkaan, ja perheen lapset otettiin huostaan.

Oikeudenkäynnin odottelu kesti vuoden.

Sen aikana huhut ”lapsenhakkaajista” levisivät Vaajakoskella, jossa perhe asuu.

Oikeus hylkäsi syytteet maaliskuussa. Tuomiossa todettiin, ettei pahoinpitelystä ollut jälkiä eikä lapsen oikeuspsykiatrisessakaan tutkimuksessa löytynyt merkkejä väkivallasta. Vanhemmat ovat katkeria päiväkodin henkilökunnalle, joka teki ilmoituksen heitä kuulematta.

En kiellä etteikö lastensuojelu tee myös hyvää työtä mutta, tällaisten tapausten esiin tullessa ei ole ihme miksi, ihmiset nousevat varpailleen lastensuojeluun liittyvissä asioissa.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös