Siirry sisältöön
Nimetön

Mitä tehdä kun 2,5 vuotiaan leikit rikkoo pienempi sisar? Annetaanko heidän yrittää oppia leikkimään kesekenään vaiko estetään pienemmän tuhot? Auttakaa!

Nimetön

Hei, kinkkinen kysymys!Minulla on 2 lasta, ikäeroa n 1,5vuotta, en millään enään muista miten itse klaarasin, meillä lapset riitelivät aika vähän kun olivat pieniä, mutta varmaan samanlaisia tilanteita tuli eteen..
Ajattelen näin:Jos vanhemmalla lapsella on tosi mukava ja pitkäkestoinen leikki menossa on vanhemman hyvä ”vahtia” että hän saa leikkiä rauhassa, silloin voi aikuinen leikkiä pienemmän kanssa tai laittaa esim syöttötuoliin aikuisen seurannassa touhuamaan jotain(onko huono idea?)..aika pieni lapsi kyllä alkaa jo ymmärtää ettei saa ottaa toiselta tai sotkea toisen leikkiä, kyllä sitä pitää harjoitella hanakasti. Isosiskoa voi opettaa empatian aakkosiin; ”sinulla on ihana pikkusisko/veli joka haluaisi olla mukana leikeissä mutta hän ei vielä osaa joten hän harjoitelee yms”
Aina vaan ei kotona voi leikkiä rauhassa, sehän on arkinen tosiasia, välillä pitää olla yhdessä, siinä kohtaa voi aikuinen olla mukana tai ainakin valvovana silmänä. Leikkiä pitää myös aika usein mallintaa eli aikuinen voi ohjata leikkiä ja antaa neuvoja miten yhdessä pitää leikkiä(antaminen, odottaminen, ei oteta kädestä ym)
Auttoiko yhtään??Tsemppiä ja kannattaa nauttia jokaisesta päivästä mitkä meille on omien lasten kanssa luotu!Aina ei ole helppoa, kaikki me vanhemmat olemme ihan samojen haasteiden edessä!Minna

Vastaa aiheeseen: Leikki-ikäinen ja konttaava pienempi

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös