Siirry sisältöön
Nimetön

Lapseni 9 v on huolissaan siitä että painaa liikaa. Pituutta 142 ja painoa 39 eli vissiin pikkaisen yli suositusten muttei pahasti. Ruuminrakenne voimakas ja on niin sanotusti terveen näköinen nuori tyttö. Mutta siis tuijottaa painoaan ja löysin eilen itkemästä omasta huoneestaan.
Onko muilla kokemusta kuinka jutella. Kerroin että hän ei paina liikaa ja että hän on sopiva juuri sellaisena kuin on. Kävimme läpi terveellisten elämäntapojen merkityksen mutta tyttö vaan inttää vastaan. Tätä jatkunut jo vajaan vuoden eli tulee tapetille aina välillä. Muuten syö hyvin eikä ole alkanut ”laihduttamaan” – onneksi.
Kaikki kaverit kuulemma paiaa vähemmän ja ovatkin moni heistä ”laihempia”.
Onko kenelläkään ideoita kuinka toimia.

Nimetön

Tyttöni täytti juuri 10v ja peilailee ulkonäköään peilistä. Hän ikäistään pitempi ja laiha. Luokkakaverit puhuvat kuinka lihavia ovat ja jättävät koulussa syömättä. Meillä ei vielä laihduteta mutta välillä ruokaa otetaan tosi vähän. Tyttö mittailee reisiensä paksuutta. Kerroin, että on normaalia verrata itseään toisiin, mutta geeneilleen ei mahda mitään. Hänestä ei koskaan tule lihavaa näillä perintötekijöillä, mutta on tärkeää syödä oikein että jaksaa liikkua ja opiskella (ja nämä perinteiset sepustukset). Kerroin myös että hän tulee luultavasti lopun ikänsä kuulemaan että ”hyvähän sun on syödä kun ei näy missään” tai ”kauhee kun sä oot laiha” -juttuja. Ihmiset eivät siis ole vieläkään oppineet että on eri ruumiinrakenteita ja ihmisillä erilainen aineenvaihdunta. Omalle tytöllesi voit vielä kertoa, että muutaman vuoden päästä hän tulee tekemään kasvupyrähdyksen ja siinä viimeistään on hyvä että on sopusuhtainen. Itse olin kaatua pienestä tuulenvireestä kun olin niin hentoinen.

Nimetön

Minulla myös 9 v kaksoset. Toinen lievästi ylipainoinen ja toinen ns normaali painoinen. Olen miettinyt tuleeko siitä myöhemmin paino ongelma!? Mutta hän syö vähemmän kun ns nomaalipainoinen. Mietin että onko ne geenit sitten pelissä!
Itse myös puhunut tervellisen ruuan merkityksestä ja meillä syödään lähes aina koti ruokaaa.Itselläni geeni paholainen eli painoa on liikaa.Ehkä itse vaan ns katsoo mitä ruokaa tarjoaa ja yrittää pitää terveellisenä ja kehottaa ns liikkumaan enemmän vaikka yhdessä. Vanhimalla tytölläni oli myös siinä iässä painoa liikaa ja kun siirty ylä asteelle se alkoi ns laihtumaan ja nykyään normaalipainoinen. En tiedä onko apua mutta et ole ainoa:D

Vastaa aiheeseen: Liikapaino

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös