Siirry sisältöön
Nimetön

En löydä mistään tietoa niin päin, jos haluaisi lopettaa maidon juottamisen kokonaan lapselta. Sattuisiko täällä joku tietämään mitä ruokavalioon tarvitsisi lisätä maidon sijaan vaan tarviiko mitään lisätä? Lapseni on kohta 2-vuotias ja harmittaa, että olen edes aloittanut lehmän maidon hänelle. Meidän kohdalla selvittely on siis vienyt jo kaksi vuotta, kun en uskalla lopettaa maidon antamista jos siitä seuraisikin jotain hankaluuksia. Kertokaa vinkkejä tarpeellisen kalsiummäärän saavuttamiseksi ja olisiko muuta mitä pitäisi tiedostaa maidottomassa ruokavaliossa? Toki juustoa syödään edelleen ainakin ruoan valmistuksessa mutta haluan maidon minimiin.

Nimetön

Miksi ihmeessä haluat lopettaa 2-vuotiaan maidon juonnin?

Nimetön

Meillä on kaksi poikaa, joista kumpikaan ei ole juonut elämänsä aikana montaakaan lasia lehmänmaitoa. Pienenä toisella oli todella paha maitoallergia (joka parani ennen kouluikää), toisella ei. Kunpikaan ei ole koskaan pitänyt maidon mausta, ja jos on joskus yritetty puoliksi pakottaa juomaan, maito on lähinnä pyrkinyt tulemaan ylös.

Olemme antaneet lapsille jo vuosien ajan päivittäin kalsium-d-vitamiinilisän, ja lisäksi näin talviaikaan erillisen d-vitamiinilisän. Kumpikin juo silloin tällöin kaakaota, ja vanhempi syö jugurttia ja juustoa, nuorempi ei juuri näitäkään.

Hyvin on pärjätty. Pojat ovat kasvaneet normaalisti. Mitään terveyshaittoja ei ole asiasta ollut. Vaikeuksia on lähinnä ollut koulun kanssa, kun siellä ei olla aina ymmärretty maidon juomattomuutta. Kun olemme perustelleet asian, ja vakuuttaneet, että kalsiumin ja d-vitamiinin saanti on turvattu, koulu on hyväksynyt, että maidän pojat eivät vain juo maitoa. Eivät ole siihen tottuneet eivätkä sen mausta pidä.

Näin meillä. En näe asiassa ongelmaa, kunhan kalsiumin saanti on riittävällä tasolla. Neuvolasta saisi varmasti tarkat määrät, miten paljon on 2-vuotiaalle riittävästi. Kalsiumia on myös muistaakseni jauheena (poreena?), jos tabletin nieleminen tuntuu hankalalta.

Nimetön

Suosittelen soija- tai kauramaitoa joihin on lisätty kalsiumia

Nimetön

Kyllähän noita soijapohjaisia ja kaurapohjaisia maidon ”vastikkeita” on, mutten ymmärrä, miksi asiasta pitää tehdä ”ongelma”. Jos tämä lapsi tykkää maidon mausta, eikä maidon käytön kanssa ole ongelmia, miksi se pitää lopettaa??
Nuo perustelut ymmärrän lapsen kohdalla, joka ei pidä mausta tai jolle maito ei yksinkertaisesti ole sopinut.

Itse ajattelen, että kun lapsi on tarpeeksi vanha ymmärtämään, miksi vaikka äiti tai isä ei halua syödä eläinkunnan tuotteita, hän saa päättää, jättääkö itse eläinkunnan tuotteet pois. Jos maito maistuu, niin juokoon, jos se maistuu. Varsinkin, jos on siihen jo tottunut. 2-vuotias kun ei vielä ymmärrä, vaikka perustelisit, miksei enää saa lainkaan maitoa- varsinkin jos syy on se, että äiti haluaa, ettei enää juoda maitoa (tämän ymmärrän viestistäsi ainoaksi perusteluksi tämän 2-vuotiaan kohdalla)..

Vastaa aiheeseen: Maidosta luopuminen 2-vuotiaalta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös