Siirry sisältöön
Nimetön

Meillä on kaksi lasta (4 ja 6 vuotiaat) ja kolmas syntyy tammikuussa. Mieheni käytös on muuttunut kummalliseksi. Hän selaa kokoajan kännykkäänsä eikä häneen saa mitään kontaktia tuona aikana, vain iltaisin lasten mentyä nukkumaan hän laskee kännykän ja alkaa katsomaan tvtä kanssani. Mies ei huomioi lapsia enään kuin negatiivisesti ja jos lapsi tekee pienimmänkin virheen alkaa mies huutamaan naama punaisena. Varsinkin vanhemman tytön kanssa mies on erityisen tarkka, esim. Ruokapöydässä hän valehtelematta kyttää kun tyttö syö ja yhdenkään väärän liikkeen tehdessä tyttö saa kuulla kunniansa.
Ei ihme että lapset ovat alkaneet karttamaan isää kun ainut mitä isä heille antaa on huonomieli.
Olen asiasta miehelle sanonut monesti mutta tämä auttanut vain päivän ja seuraavana päivänä meno jatkuu..

Ennen mies auttoi kotitöissä ja lastenhoisssa mutta nykyään istuu vain sohvalla kännykän ääressä ja voi olla puhumatta koko päivän vaikka yrittäisin avata keskustelua tai kysellä miksi on hiljainen tai mikä on hätänä, saan vastaukseksi vain että ”ei mikään, kuinka niin?” sekä hymyn päälle jonka jälkeen hänen katseensa nakittuu taas kännykkään.

Olen koko raskausajan kärsinyt kamalista migreenikohtauksista joiden takia olen joutunut ravaamaan tkssa hakemassa helpotuksia tiputuksissa saamista panadoleista, jotka saavat kohtaukset hetkeksi pois. Yöt nukun huonosti pätkissä kipujen takia ja päivisin yritän pitää kodin pystyssä ja huolehtia lapsista. Väsymys on joka päiväistä ja todellakin yritän pitää pinnani ja pysyä tyynenä, koska itse sain lapsena osakseni vain vanhempien huutoa niin en halua samaa lapsilleni. Kuria kuitenkin pidän ja se onnistuu huutamattakin.

Emme riitele mieheni kanssa vaan keskustelemme asiat aina asiallisesti ja rauhallisesti lasten mentyä nukkumaan, mutta silti mikään ei tunnu auttavan tilanteeseen…

mitä minun tulisi tehdä?

Nimetön

Sulla kuulostaa olevan tosi paljon kuormitusta ja olet mun mielestä siihen nähden jaksanut hienosti. Voisitkohan kysyä neuvolan tervhoitajalta mistä teidän paikkakunnalta saisi ainakin keskusteluapua jotta pääsisit huojentamaan mieltäsi.. Vaikuttaa, että miehelläsikin on stressitila, koska hänen käytöksensä on muuttunut. Voisko netissä olla jotain sisältöä johon hän on jollain lailla koukussa ja itsekin siitä (tai jostain ihan muusta) niin ahdistunut että yrittää kiukkuamalla hallita sellaista johon hänen kontrollinsa ulottuu. (Tämä nyt vaan villi veikkaus, tuli mieleen rahapelit tmv.) Tuskin hän itsekään haluaa olla ilkeä lapsille, hän ei vain tunnista stressissä toimintatapojaan. Sinuna hakisin apua ja miehesi olis hyvä nähdä kuinka paljon hänen tapansa vaikuttaa koko perheeseen, mutta puolueettomalla maaperällä. Koko perhe ansaisee nauttia uudesta tulokkaasta ja sinä levolliset olot raskausaikaan!

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös