Siirry sisältöön
Nimetön

Olisiko vinkkejä? Tytär muuttui 13 v täysin ja hakeutui todella epäsosiaaliseen kaveripiiriin. Sen jälkeen elämä ollut yhtä tasapainottelua. Sijoituksia, karkailua, kannabista, alkoholia+lääkkeitä. Tätä jatkunut yli kolme vuotta. Tytölle haetaan apua ja asuu nyt pois kotoa. Mutta miten ihmeessä minä äitinä osaisin jatkaa elämääni??

Nimetön

Minulla 15 vuotias nuori, joka muuttui parissa kuukaudessa mukavasta tytöstä kamalaksi murrosikäiseksi.
Kaveripiiri vaihtui kokonaan, alkoi koululintsaus ja yöpoissoloja ensin viikonloppuisin ja lopulta välillä arkisinkin. Tupakka ainakin mukana kuvioissa. Ilkeä ja kireä käytös päivittäistä.
Nyt on sosiaaliviranomaiset suositelleet avohuollon sijoitusta, jotta koulun kävisi loppuun (peruskoulun viimeinen luokka). Mutta ongelmana on sijoituspaikka, joka sijaitsee kotikaupungissamme. Eli sama kaveripiiri vetäisi edelleen samalla tavalla heti kun pääsisi taas iltaisin liikkumaan. Ja jo toisella sijoitusviikolla annetaan vapaata iltaisin…
Joku kaveri majoittaa yöksi aina tarvittaessa ja mitenkään ei ole saatu selville kuka tämä vastuuton kaveri on.
Olisin niin toivonut koulukotia jossakin kauempana, jotta pääsisi kierteestä ja saisi elämänsä kuntoon. Mutta ei kuulemma ole mahdollista.
Tuska on kova myös itsellä, miten osaan elää jatkossa näkemättä lastani, sillä kaiken vapaa-aikansa hän tulee viettämään kavereiden kanssa ja ei varmasti tule kotiin vapaaehtoisesti edes käymään. Olemme olleet aina todella läheisiä ja meillä on ollut yhteinen harrastuskin jo 8 vuotta. Jospa voisimme tukea toisiamme.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös