Siirry sisältöön
Huoli lapsesta

Olen juuri 12v pojan äiti Itä-Helsingistä. Lapsi on autisminkirjolla, mutta lievästi. Ongelmia lähinnä sosiaalisissa suhteissa. Kavereitten saaminen tuntuu olevan todella vaikeaa ja nyt tuntuu, että lapsi on lannistunut kokonaan. Hän on erityisluokalla, jossa kaverisuhteet ovat kaiken kaikkiaan hankalia muittenkin lasten erityispiirteiden takia. Ollaan koetettu integraatiota toiseen luokkaan, mutta sisälle pääsy toisten oppilaitten keskuuteen tuntuu olevan todella hankalaa. Nyt kävimme pitkän keskustelun, jossa lapsi sanoi, ettei enää jaksa. Ei jaksa yrittää, kun tuntuu, että kuitenkin jää ulkopuolelle. Mitä kannattaisi tehdä? Jatkaa integraatiota vai luopua? Mistä löytäisi kavereita?

Äiti88

Hei!
Onko teillä vielä sama tilanne?
Meidän poika10v. Ja hän on pienluokalla keskittymis ongelman takia. Hänellä on muutama kaveri koulussa. Mutta vapaa ajalle ei tunnu kaveria löytyvän….

Äiti myös Itä-Helsingistä

Hei!
Minulla myös 12 v poika ja kavereista pulaa. Asumme Itä-Helsingissä. Voidaanko saattaa nämä pojat yhteen, jos vaikka löytäisivät toisistaan seuraa? Nämä kaikki 3 siis tässä ketjussa. Miten täällä pystyy vaihtamaan yhteystiedot? Mulle voi soittaa tai lähettää viestin, [osa viestistä poistettu]. Poika alkaa olla niin lannistunut ja masentunut, että oon jo ihan epätoivoinen. Ja kuitenkin tiedän, että ei hän tarvitsisi kuin yhden tai kaksi hyvää ystävää, niin koko hänen maailmansa kirkastuisi. Erityisen tuen oppilas myös tämä minun poikani.

 

***

Hei, uusia ystäviä voi etsiä Uusia ystäviä-palstalla, missä julkaisemme myös sähköpostiosoitteita. Löydät Etelä-Suomen Uusia ystäviä -palstan täältä: http://www.mll.fi/foorumi/etela-suomi/

Vanhempainnetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Mistä kaveri 12v pojalle

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös