Siirry sisältöön
Nimetön

Poika tuntuu nykyään jäävän yhä enemmän yksin. Kavereita on koulussa, mutta sitten koulun ulkopuolella tuntuu jäävän porukan ulkopuolelle. Kenelläkään ei tunnut olevan aikaa pojalle. Hän ei myöskään halua harrastaa mitään, aikaisemmin on riittänyt hyvin kaveriseura, eikä ole tahtonut harrastaa. Mutta nyt ei ole enää oikein kavereitakaan, miten voisin auttaa lastani?

Nimetön

Hei!

Vaikuttaako poika siltä, että hän haluaa olla yksin vai kärsiikö hän kaverittomuudesta?
Oletko ollut yhteydessä esim. opettajiin ja kysynyt tilannetta, jättäytyykö hän tahallaan pois vai voisiko kyseessä olla jopa syrjimistä…?

Paras olisi, jos puhuisit pojallesi ja kysyisit hänen mielipidettään. Haluaisiko hän harrastuksia ja ystäviä, vai onko nyt hyvä olla. Onko hänellä esimerkiksi internetissä yhteisöjä joissa hän toteuttaa itseään ja sosiaalisuuttaan (tietokonepelit, muunlaiset turvalliset ja hyvät yhteisöt)?
Kuten jossain jo joku mainitsikin, niin osoittamalla suurta huolestumista lapsesi pärjäämisestä ja kaverittomuudesta voit saada hänet ajattelemaan, ettet sinäkään oikein usko hänen pärjäävän ja että hänen elämässään on jotain ”väärin”.
Rohkaisu ja ilmoitus siitä että olet tukena ja apuna on varmasti hyvä idea, mutta monesti vanhempi on enemmän huolissaan lapsen tilanteesta kuin tämä itse.
Joten keskustelua, keskustelua.

Harrastuksiin voit rohkaista vaikka osallistumalla itse, riippuen toki pojan iästä, mutta vaikka yhteiset elokuva- tai peli-illat tai lenkkeily/patikointireissut ovat sellaista mihin on helppo osallistua ja se voi lisätä aktiivisuutta ja halua saada myös kavereita mukaan.
Kuitenkin pitää muistaa että harrastus on paras vapaaehtoisena ja mielekkäänä toimintana, koulussa yritetään tarjota myös tekemistä ja siksi sen vastapainoksi on hyvä saada juurikin joku tekeminen, joka rentouttaa ja ei ole pakkopullaa.
Siunausta! Lapsen eri vaiheissa voi olla vaikeaa mutta tunnelin päässä on aina valoa.

Nimetön

Hei,

samanlainen ongelma on täälläkin.Harrastuksia on ollut, mutta ei sieltäkään kaveria ole löytynyt vaikka tekeminen mielekästä onkin.
Meillä perusongelma taitaa olla ujous. Vähänkin isommassa ryhmässä ”lukkiutuu”. Yhden tai kahden kaverin kanssa sujuu, muuta eipä niitäkään ole viime aikoina ollut.
Mistä päin Suomea olette ?

Vastaa aiheeseen: Mistä pojalle kavereita?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös