Nimetön

Lapsi kertoo olevansa masentunut, kun ei ole yhtään kaveria. Koulussa on kaksi kaveria, mutta se jää vain koulupäivään. Ja aina ei mahdu kahden porukkaan sitä kolmatta. Mistä voisi etsiä lapselle ikäistään seuraa, kun sitä ei ole harrastuksen kautta löytynyt? Kyseessä ikäisiään ujosteleva 11-vuotias tyttö.

Nimetön

Mistäpäin olette?

Nimetön

Hei! Olen kahden tytön äiti. Olen huomannut, että ns. isoillekin koululaisille täytyy äitien kesken järjestää joskus kyläilyjä, erityisesti jos lapsi on temperamentiltaan vetäytyvä, ujo tai arka. Tyttöjen bestis-järjestelmä on monella tapaa helppo ja kätevä myös koulun aikuisten kannalta ja ajatellaan, että ne kolmannet pyörät ja yksin jäävät ovat ongelma. Minä ajattelen toisin; vaikka oma sydänystävä on tärkeä, on myös tärkeätä pysyä avoimena muille ystävyyksille. Se kehittää paljon rikkaammaksi ja suvaitsevaisemmaksi persoonaksi.
On surullista, että tyttösi tuntee yksinäisyyttä ja masennusta. Pystytkö puhumaan hänen kanssaan asiasta silloin, kun surun tunteet eivät ole voimakkaana, jonain iloisempina hetkenä? On tärkeää vahvistaa lapsessa toiveikkuutta; että minäkin löydän uusia ystäviä, ja että vika ei ole minussa vaan kaikki voivat joutua tilanteeseen, jossa ollaan ” kolmantena pyöränä”.
Voitko keksiä jonkun kivan syyn kutsua kavereita kylään, jonkun yhdistävän puuhan, pelisession, elokuvan, leipomisen tai muun? Monesti ns. bestikset kaipaavat väleihinsä tuuletusta ja ” kolmena muskettisoturina” hengailu voi olla kivaa kaikille.
Temperamentiltaan ujo lapsi tarvitsee kaksin verroin sen rohkaisun ja tuen sosiaalisuutensa toteuttamiseen mitä rohkea lapsi. Jossain luokassa opettaja on perehtynyt ryhmädynamiikkaan ja sosiaalisuuden tukemiseen, toisessa taas kaikki aloitteet ja vastuu jäävät vanhakantaisesti yksilölle, lapselle itselleen.
Parasta lasten ongelmissa on se, että jo pienellä tuella ja ”ryhtiliikkeellä” voi saada aikaan hyvää luovan kierteen ja lapsi on taas hiukan vahvempi kohtaamaan elämän haasteita:) Paljon voimia sinulle!

Nimetön

Voisiko täältä pohjois-Helsingin lähettyviltä löytää kavereita 12v pojalle, on sosiaalinen ja kiltti.

Vastaa aiheeseen: Mistä samanikäinen ystävä lapselle
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.