Siirry sisältöön
Nimetön

Lapsi kertoo olevansa masentunut, kun ei ole yhtään kaveria. Koulussa on kaksi kaveria, mutta se jää vain koulupäivään. Ja aina ei mahdu kahden porukkaan sitä kolmatta. Mistä voisi etsiä lapselle ikäistään seuraa, kun sitä ei ole harrastuksen kautta löytynyt? Kyseessä ikäisiään ujosteleva 11-vuotias tyttö.

Nimetön

Mistäpäin olette?

Nimetön

Hei! Olen kahden tytön äiti. Olen huomannut, että ns. isoillekin koululaisille täytyy äitien kesken järjestää joskus kyläilyjä, erityisesti jos lapsi on temperamentiltaan vetäytyvä, ujo tai arka. Tyttöjen bestis-järjestelmä on monella tapaa helppo ja kätevä myös koulun aikuisten kannalta ja ajatellaan, että ne kolmannet pyörät ja yksin jäävät ovat ongelma. Minä ajattelen toisin; vaikka oma sydänystävä on tärkeä, on myös tärkeätä pysyä avoimena muille ystävyyksille. Se kehittää paljon rikkaammaksi ja suvaitsevaisemmaksi persoonaksi.
On surullista, että tyttösi tuntee yksinäisyyttä ja masennusta. Pystytkö puhumaan hänen kanssaan asiasta silloin, kun surun tunteet eivät ole voimakkaana, jonain iloisempina hetkenä? On tärkeää vahvistaa lapsessa toiveikkuutta; että minäkin löydän uusia ystäviä, ja että vika ei ole minussa vaan kaikki voivat joutua tilanteeseen, jossa ollaan ” kolmantena pyöränä”.
Voitko keksiä jonkun kivan syyn kutsua kavereita kylään, jonkun yhdistävän puuhan, pelisession, elokuvan, leipomisen tai muun? Monesti ns. bestikset kaipaavat väleihinsä tuuletusta ja ” kolmena muskettisoturina” hengailu voi olla kivaa kaikille.
Temperamentiltaan ujo lapsi tarvitsee kaksin verroin sen rohkaisun ja tuen sosiaalisuutensa toteuttamiseen mitä rohkea lapsi. Jossain luokassa opettaja on perehtynyt ryhmädynamiikkaan ja sosiaalisuuden tukemiseen, toisessa taas kaikki aloitteet ja vastuu jäävät vanhakantaisesti yksilölle, lapselle itselleen.
Parasta lasten ongelmissa on se, että jo pienellä tuella ja ”ryhtiliikkeellä” voi saada aikaan hyvää luovan kierteen ja lapsi on taas hiukan vahvempi kohtaamaan elämän haasteita:) Paljon voimia sinulle!

Nimetön

Voisiko täältä pohjois-Helsingin lähettyviltä löytää kavereita 12v pojalle, on sosiaalinen ja kiltti.

Huolestunut äiti

Hei. Katselin, että täälläkin puhitaan oman lapsen yksinäisyydestä. Oma tyttäreni on viidennellä luokalla ja taas alkaa puhe yksinäisyydestä välitunnilla. Pari ensimmäistä vuotta meni ihan hyvi. Oli hyvä kaveri koulussa. Sitten kolmannella tuli kolmas tyttö siihen ja ongelmia synty. Tyttäreni jäi paljon ulkopuolelle. Sama jatkui neljännellä ja nyt viidennellä on aika yksin. Kaverisuhteet ovat luokassa aika vakiot ja niihin vaikea päästä. Välitunnit aika yksin. Vapaa-ajalla välillä muutama kaveri, mutta yksin pääasiassa. Kouluun olen ollut useasti yhteydessä, mutta keinot ovat tietysti rajalliset.
Tyttö on iloinen ja energinen tapaus. Harrastus on. Mitä tässä voi tehdä? Miten auttaa lasta löytämään kaverin? Aika surulliseksi vetää tämä asia.

Huolestunut äiti

Palaan vielä omaan syyskuussa kirjoitettuun viestiin. Miten olette auttaneet lasta llytämään ystävän? Varmasti on paljon yksinäisiä lapsia/nuoria. Miten heidät saisi kohtaamaan?

Mummi

Olen huolissani 11v pojasta jonka mummi olen. Kavereita ei ole ja aika kuluu pelatessa tai puhelinta selaillessa. Koulussa on myös yksinäinen. Pelkään että masentuu tai ahdistuu asiasta. Haluaisin auttaa mutta en tiedä miten. Ei ole avautunut asiasta mutta selvästi asia vaivaa häntä ja myös vanhempia sekä minua. Mikään harrastustoiminta ei tunnu häntä kiinnostavan vaikka pitää esim. Musiikista, tanssista ja myös pallopeleistä sekä tietokonepeleistä. Löytyisikö Tikkurilasta samanikäistä poikaa jolla on samantapaisia ongelmia. Voisi vaikka yhdessä aloittaa jonkun harrastuksen, se voisi olla helpompaa kun mennä yksin. Tai voitaisiin tavata jossain muissa merkeissä, jos olet pojan äiti tai mummi. Tutustuttaisiin pojat keskenään ja toivotaan että saisi uuden kaverin, joka on niin tärkeä asia elämässä.

Birgitta

Hei,

Espoosta 39v äiti, etsii pojille 12 ja 10v, kavereita.. Pojat on sosiaalisia ja entisiä kavereita on muutamia koulusta ja muualta mutta tuntuu että sellaista kunnon kavereita ei kummallakaan ole. Kiva olisi koulunkin jälkeen kavereiden kanssa touhuta kaikkea yhdessä mutta tällä hetkellä ei ole koulun ulkopuolella kamuja. Ja niitä poitsut kaipaavat. Onneksi veljeksillä on toisensa, mutta olisihan se mukavaa löytää lisää kavereita kuin että veljen kanssa leikkiä ja touhuta. Olisi hienoa jos tästä espoon aluuelta löytyisi, tarkemmin vielä leppävaara on alue jossa asumme.

Äiti

Olen huolissani 13v pojastani,joka viettää kaikki vapaa ajat pelaten pleikkarilla yksin tai puhelimella you tubia katsellen. Hän oli aiemmin koulukavereiden kanssa ,mutta nyt kukaan ei pyydä häntä mihinkään. Hänellä on yksi kaveri,mutta hekään eivät ole kovin usein tekemisissä koulun jälkeen.
Hän ei puhu kanssani mistään,istuu huoneessaan pelaten,en saa häneen kontaktia. Hän ei käy ulkona,jos ei kukaan pyydä häntä. Pelkään,että hän jää syrjaytyneeksi ja kaiken ulkopuolelle.
Hänellä ei ole harrastuksia,mutta tykkää pelata futista ja on liikunnallinen muutenkin. Olisi kiva,jos hänelle löytyisi joku kaveri ,jota voisi tavata. Asumme Turun seudulla.

Äiti

Olen vähän huolissani omasta 10v pojastani, hänellä ei ole paljon ystäviä kodin ympäristössä tai koulussa on vain kolme poikaa joilla on omat jutut ja ympäristöt.
Joskus he ovat hänen kanssaan tosi harvoin pelit ja Youtube vapaa-aikana hänellä on harrastus joka vie osan ajasta mutta ystävät ovat vähentynyt. T:Huolissaan oleva äiti [osa tekstistä poistettu]

Pojan äiti

Hei!

Poikani olisi vailla kavereita, on 9 vuotias ja asumme pääkaupunkiseudulla. Hän on jo pitkään ollut surullinen, kun ystäviä ei tahdo löytyä. Poikani on herkkä, eikä ehkä sen vuoksi ole löytänyt koulusta tai vapaa-ajalta ystäviä. Hän on myös arka kokeilemaan uusia harrastuksia, joista kavereita voisi löytyä. Kokeiltu ja rohkaistu kyllä on. Useana iltana hän pohtii että miksi juuri hänellä ei ole ystäviä. Olen erittäin huolissani hänen itsetunnostaan koska kokee, että hänessä on jotain vikaa koska ei saa ystäviä yhtä helposti kuin muut.Olisiko kohtalotovereita?

Tytön äiti, Tampere

Hei, olen surullinen, kun 12v kiva tyttäreni jää kaveripiirin ulkopuolelle. Hän ei ole niitä, jotka hengailevat illat kadulla. Hän ei roiku kaveripiirin viestittelyryhmässä öitä ja noudattaa nukkumaanmeno aikoja, niin hän on erilainen.
Tubettajia seuraa ja pelaa pleikkarilla.
Hän on rauhallinen, iloinen ja hänestä saisi luotettavan kaverin. Hän on heppatyttö. Löytyisikö ystävää?

Pojan äiti, Oulu

Hei!
Olen kohta 14-vuotiaan pojan äiti pieneltä paikkakunnalta Oulun läheltä. Poika on kertonut tuntevansa olonsa yksinäiseksi, siksi etsin nyt apua täältä. Hän viettää paljon aikaa tietokoneella ja iPadeilla, muut harrastukset, kuten musisointi, on jäänyt pelaamisen lisääntymisen myötä. Löytyisikö Oulusta tai lähiseudulta musiikista ja mahdollisesti soittamisesta kiinnostunutta samanikäistä poikaa, joka kaipaisi myös hengailukaveria? Pojalla on rummut.

Nimetön

Hei!
Huomaattehan, että keskustelupalstan sääntöjen mukaan julkaisemme yhteystietoja ainoastaan Uusia ystäviä -keskusteluissa. Kannattaa käydä selaamassa oman alueenne palstat, jos vaikka uusia ystäviä löytyisi sitä kautta!

Ystävällisin terveisin
Vanhempainnetin ylläpito

Heivaan

Hei, 10 v poika Lohjalta kaipailee kaveria.
Ystävät jäänyt, tuli araksi kun joutui kiusaamisen kohteeksi.
On puhelias ja tykkää ulkoilla.

Vastaa aiheeseen: Mistä samanikäinen ystävä lapselle

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös