Siirry sisältöön

mitä tässä nyt pitäs niinku tehdä? vai teenkö mitään?

Nimetön

Olen kotiäiti , vuoden ikäisen taaperon äiti, perheessä on myös mies/isi. Siivouksesta saan kohta hermoromahduksen. Ensin mies valittaa et koti on ku sikolätti , vaikka ihan perussiisti olis. No ku siivoan kipeänä vielä koko talon puhtaaksi niin mies sit sanoo et miks sä siivosit ku olisit tehnyt sen huomenna paremmalla ajalla. Eli saan haukut siivosin tai en. En enää oikein tiedä jaksanko tälläistä. Mies tekee töitä hullun lailla kellon ympärikin usein. Onko enää järkeä?

Nimetön

Hei.Jos oikein ymmärsin otat paineita siivoamisesta.Neuvoisin,että yrität olla ottamatta paineita siivouksesta,mutta se voi varmasti olla hankalaa.Asiaa ei auta,että joku siitä valittaa.Kun perheessä on lapsia on tärkeää huolehtia kodin puhtaudesta.On kuitenkin ymmärrettävää,että välillä on sotkuista.Se on tavallista lapsiperheessä.Voin sen omasta takaa sanoa.Viestistäsi ymmärsin,että kodinsiivoaminen on sinun vastuullasi.Näin ei kuuluisi olla.Kotitöiden jakaminen kuuluu molemmille.Kerro miehellesi,että olet kyllästynyt siivoamaan yksin ja että et pidä hänen asenteestaan.Ja mitä siivoamiseen kipeänä tulee,on sinulla oikeus levätä ja olla uuvuttamatta itseäsi.Tämän täytyisi aikuisen ihmisen tietää.Voisit kysyä mieheltäsi miksi hän valittaa kodin sotkuisuudesta vaikka koti olisikin ihan puhdas.Jokin syy miehen käytökseen on.Kysy häneltä,että miten sinun pitäisi toimia jos hänelle ei kelpaa edes se oletko siivonnut.Pitäisikö minun sitten olla siivoamatta?Anna miehellesi mahdollisuus muuttaa käytöstään ja jos se ei muutu,mieti kannattaako sinun uhrata enempää aikaa kyseiseen henkilöön.En halua kannustaa ketään eroon,mutta joskus se voi olla lapsen kannalta parempi vaihtoehto.Kovasti tsemppiä!

Nimetön

Meillä menee niin, että minä siivoan ja hoidan lapsen sekä muutenkin pyöritän koko taloutta. Joskus illalla kun muksu on nukkumassa, saatan sanoa kuinka olen väsynyt kun olen touhunnut koko päivän. Tähän mies usein vastaa, että ”miksi keksit itsellesi aina hommia?” Niimpä niin. Hän ei ymmärrä että en minä niitä hommia keksi. Kyllä se ruoka pitää jonkun valmistaa, pyykit laittaa narulta kaappiin ja koneesta taas narulle, vessaa ja kylppäriä pitää pestä, täytyy imuroida, lapsen jälkiä täytyy korjata, lasta täytyy pukea, syöttää, pestä, leikittää, koira pitää ulkoiluttaa, roskat täytyy viedä ja vieläpä miehen työvaatteet silittää… Valitettavasti nämä ei tapahdu itsestään ja minä hoidan ne kaikki oman työni ohessa. Anteeksi jos olen illalla väsynyt ja haluaisin purkaa oloani juttelemalla.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös