Siirry sisältöön
Nimetön

Hei!
Tyttäreni on nyt 2v6kk.
Hän on perusluonteeltaa hyvin iloinen ja sosiaalinen tyttö.
Hän tietää noin puolet aakkosista, (isin kirjain,äidin kirjain jne.) Hän on todella taitava piirtäjä,ja osan ajasta hyväkäytöksinen ja kiltti…Mutta…
Raivari saattaa alkaa siitä, että kuuntelen musiikkia ja tämä ei sovi hänelle.
Raivari alkaa AINA kun alan tekemään ruokaa, tai siivoamaan.
ERITTÄIN räjähdydherkkä lapsi!
raivari tarkoittaa:’
Ensin alkaa vinkuminen, ja hän ”lyö raajat lukkoon” eli jäykistää kädet, selän ja jalat.Sitten heittäytyy täysin veteläksi lattialle, ja siitä alkaa huuto! Nyt ei ole kyse mistään ”väähvääh” huudosta, vaan silkasta raivosta!
Lapsieni huutaa pää punaisena,valkoisena ja sinisenä, kunnes oksentaa, ja jatkaa sitten huutamista. Hän heittelee minua tavaroilla saattaa myös repiä itseään hiuksista.
olen pistänyt ”miettimään” olohuoneen nojatuoliin. Olen yrittänyt opettaa sanan :Anteeksi merkitystä. Ennen miettimään laittamista annan mahdollisuuden lopettaa laskemalla viiteen. Hän kuitenin käyttää sanaa Anteeksi, vain päästäkseen pois tilateesta ja saadakseen jatkaa. Raivari tulee yleensä vain minun nähden.
Hän on ensimmäinen lapseni, ja olen yksinhuoltaja-äiti.
Olen ymmälläni, onko tälläinen käytös normaalia? Ja mitä minun tulisi tehdä? Hän saattaa saada raivarin myös herätessään yöllä uneen, eikä halua enään nukkua (viimeksi viimeyö.Meni nukkumaan klo 20 iltapalan jälkeen omasta tahdostaan, ja heräsi klo 12, eikä sen jälkeen ole nukkunut!) Pelkään, mitä naapuritkin ajattelevat kun lapsi huutaa yöt ja päivät, ja nyt on keksinyt asiakseen huutaa ”pipi” ja ”aii” Olen käynyt lapsen kanssa usein lääkärissä tarkistuttamassa jos vaikka onkin pipi, mutta mitään ei koskaan löydy.
Auttakaa minua! Mitä minun tulisi tehdä?

Nimetön

Hei!

Suosittelisin sinua tutustumaan MLL:n Vanhempainnetin sivustoon ja erityisesti osioon: Tietokulma » Kasvu ja kehitys » 2–3-vuotias » Persoonallisuus ja tunne-elämä. Saatat hyvinkin huomata, että tyttäresi elää juuri tähän ikäkauteen sopivaa ’oman tahdon harjoittelu’ -vaihetta.

Sivuilta löytyy muitakin hyödyllisiä vinkkejä ja lisätietoa lapsen kehityksestä eri ikäkausina, jos haluat lisätietoa asiasta.

Oikein mukavia, joskin välillä myös haasteellisia hetkiä ihanan leikki-ikäisesi kanssa.

Nimetön

myös homeopatia on varteenotettava apu näissä tunnekuohuissa, itselläni kohta 3 vuotias poika jolla samantapaista meininkiä, homeopatia on tasaannuttanut todella hyvin tilannetta, raivareita tulee mutta vähemmän ja lievempinä…huh, toivotan voimia, itsekin olen yh-äiti, välillä lapsi voi olla hoidossa jotta saa levätä ja yleensä raivareita ei siellä tule……:)
olen sanonut että huutaa saa mutta muualla kuin mun vieressä koska korvat soi. välillä pidän korvatulppia ja odotan vaan että menee ohi koska kaikenlainen puuttuminen vain lisää huutoa.olen kuitenkin koko ajan lähettyvillä.

Vastaa aiheeseen: Mitä tehdä? 2v6kk MAHDOTON uhma!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös