Siirry sisältöön

Mitkä asiat ovat saaneet sinut epäröimään vanhemmuutta?

MLL

MLL:n Haluanko vanhemmaksi -sivuston gallupissa kysytään, mitkä asiat ovat saaneet sinut epäröimään vanhemmuutta.

Jaa oma kokemuksesi aiheesta! :)

Auringonkukka

Epäröin vanhemmuutta muutamastakin syystä. Olen viime vuosina alkanut pikku hiljaa kehittämään itseäni ja toteuttamaan unelmiani. Koen kuitenkin, että muutaman vuoden päästä olisi viimeinen aika tulla omin avuin raskaaksi.

Oma jaksaminen huolestuttaa vauva arjessa. Saanko tarpeeksi tukea ja miten puoliso orjentoituu vauva arkeen.

valopilkkuja

Keskeneräiset opinnot, velat ja taloudellinen tilanne sekä asunto, joka ei sovellu yhtään perhe-elämään saavat epäröimään vanhemmuutta. Tuntuu, etten pysty tarjoamaan lapselle yhtään mitään.

Mietin

Tuntuu että maailma ei ole lapsiystävällinen, tv ja some opettaa kummallista maailmankuvaa. Lapset meikkaa kohta jo päiväkodissa ja väkivalta lisääntyy

Tuuliina

Epäröin vanhemmuutta, koska pelkään oman jaksamiseni puolesta. Arki on kahden aikuisenkin kesken väsyttävää enkä sosiaalisen työn jälkeen jaksaisi aina edes puolisoa. Pinna on kireällä tässäkin elämäntilanteessa. Pelkään myös masennuksen uusiutumista, vaikka totaalisesta aallonpohjasta ja työkyvyttömyydestä on jo vuosia ja kävin sen jälkeen puoli vuosikymmentä psykoterapiassa. Pelkään yksin jäämistä, kun tukiverkkoa ei nykyisellä kotipaikkakunnalla vielä ole. Eniten ehkä kuitenkin sitä, että siirrän omat olemattomat tunnetaitoni ja käyttäytymismallini ja ikuisen riittämättömyyden tunteen lapsiin. Teen töitä lasten kanssa nytkin ja välillä on vaikea olla jo pelkästään työroolissa asiallinen aikuinen ja nähdä lapsen käytöksen ohi syyt ja ymmärtää ne. Kylmää myös välillä vatsanpohjassa maailman tila.

Silti kai tavallaan haluaisin lapsia, tai en tiedä, jännittää ja hirvittää koko ajatus myös paljon.

Epäileväinen

Minä myös epäilen omaa jaksamistani. Arjen askareet pelkästään kahden aikuisen taloudessa tuntuvat ylipääsemättömän vaikeilta joskus. Ruuanlaitto, siivoaminen, tiskaus, koiran ulkoiluttaminen. Miten jaksan olla arjen pyörittäjä lapsen kanssa? Menetänkö itseni kokonaan? Rupsahdanko? Kiinnynkö lapseeni vai kadunko koko päätöstä? Pääsenkö enää työelämään takaisin lapsenhankinnan jälkeen? En ole ikinä erityisesti halunnut lapsia ja kipuilen nyt kuin limbossa sen suhteen, että kadunko enemmän lapsettomuutta vai lapsen hankintaa. Puoliso sanoo tyytyvänsä molempiin vaihtoehtoihin, mutta tiedän hänen toivovan lasta. En halua menettää puolisoani.

Vastaa aiheeseen: Mitkä asiat ovat saaneet sinut epäröimään vanhemmuutta?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös