Siirry sisältöön
Nimetön

15 vuotias poika on kärsinyt koulukiusaamisesta ja siitä aihutuneesta masennuksesta, sekä koulupelosta niin, että kävi seiskaluokan kotiopetuksessa. Kasiluokka alkoi lupaavasti, mutta masennus ja ahdistus veivät voiton. Hän on loppu kevään sairauslomalla, ja toivottavasti pystyy aloittamaan kasiluokan toisessta koulussa uudelleen. Perheessämme on ollut paljon ongelmia ja nyt tuli yksi lisää. Nuoremmalla pojalla todettiin keliakia. Itse olen sairastanut masennusta, ja nyt tuntuu siltä, että voimat alkavat loppumaan. Isäntä makaa tuossa sohvalla nukkumassa, eikä kovasti tunnu välittävän ympärillä olevista asioista. On kai juonut muutaman kaljan liikaa. Töissäkin pitäisi käydä, vaikka ei jaksaisi.

Nimetön

Hei 15-vuotiaan pojan äiti!

Kuulostaa siltä, että olet todella jaksamisesi äärirajoilla. Perheenne on joutunut kohtamaan paljon vastoinkäymisiä ja sain viestistäsi sen kuvan, että et saa mieheltäsi riittävästi tukea jaksamiseen. Onko sinulla muita lähimmäisiä, joiden kanssa voisit jakaa tuntojasi? Olethan hakenut myös ammattiapua masennukseesi ja ahdistukseesi?

Tiedäthän, että voit myös saada henkilökohtaista ja luottamuksellista tukea haastavaan elämäntilanteeseen kirjoittamalla MLL:n Vanhempainnetin nettikirjepalveluun. Ajatuksia ja tunteita voi jakaa myös MLL:n Vanhempainpuhelimessa. Numero on 0600 12277 (0,08 e/min + pvm/mpm), ja puhelin on avoinna maanantaisin 10 -13, tiistaisin 10-13 ja 17-20, keskiviikkoisin 10-13 ja torstaisin 14-20. Kirjeisiin ja puheluihin vastaavat koulutetut vapaaehtoiset päivystäjät, jotka ovat itsekin vanhempia.

Sinun jaksamisellasi on iso merkitys perheellesi, muista pitää itsestäsi huolta!

Lämpimin terveisin MLL:n päivystäjä Annina

Alueelle ‘Elämää murrosikäisen kanssa’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös