Siirry sisältöön
Nimetön

Olen hajoamispisteessä. Minä en ole nukkunut 7 kuukauteen yli 2n tunnin pätkää (meillä on siis 7-kuukautinen vauva) koska olen yksin vastuussa vauvasta öisin joka heräilee vähintään 2n tunnin välein, joskus jopa tunnin välein. Miestäni en pysty pyytämään apuun koska hän käy omaa henkilökohtaista kriisiään läpi. Meillä on hyvätkin hetkemme, mutta riidat ovat todella pahoja ja minun on vaikeaa pyytää ulkopuolista apua, meillä kävi perhetyöntekijä, mutta hänelle pystyin uskottelemaan että kaikki on todella hyvin ja että pystyn kantamaan vastuun sekä vauvasta, itsestäni ja miehestäni. Mutta vaikka kuinka haluaisin, en jaksa..

Nimetön

Olin itse samantyyppisessä tilanteessa, mutta sain isovanhemmilta apua lapsen kanssa, jotta sain nukuttua edes jonkin verran. Miksi perhetyöntekijälle piti vakuuttaa, että selviät yksin? Apuahan sinä tarvitset, jotta voit ottaa esim. päiväunet. Tilanne voi helpottua nopeastikin, mutta oma poikani ryhtyi nukkumaan paremmin vasta pari vuotiaana. Lapsen isän kriisi jatkuu meillä edelleen ja ajattelenkin, ettei se ole mikään syy pysytellä erossa ”perhevelvoitteista”. Miehelläni oli lisäksi töissä niin ”rankkaa”, että annoin hänen nukkua. Nyt kun olen itsekin jo töissä, ymmärsin, kuinka pahasti hän veti minua nenästä. Ei töissä olo ole rankkaa, vaan kodin ja lapsen hoitaminen!

Nimetön

Hei, Olen samaa mieltä tilanteestasi kuin aiemmin sinulle vastannut henkilö. Pikkulapsen yöheräilyt voivat todella käydä voimille, ja ei ole heikkoutta myöntää että tarvitsee apua. Jos sinulla on mahdollisuus saada perhetyöntekijä, ota apu ihmeessä vastaan, pyydä että hän vie vaikka lasta vaunulenkille jotta sinä voit nukkua päivällä pari tuntia rauhassa.

Vaikka päiväunista voi olla hetkellisesti apua, jossain vaiheessa sinun on saatava nukkua yhtenäiset yöunet, etenkin jos lapsen yöt jatkuvat levottomina vielä pitkään. Jo yksi tai kaksi hyvin nukuttua yötä auttaa usein jaksamaan taas ihan eri tavalla. Voit kyllä pyytää miestäsi osallistumaan lapsen hoitoon, onhan hän miehesikin lapsi. Pyydä, että hän hoitaisi lasta edes yhden yön viikonloppuna tai kun on vapaalla, niin että sinä voit nukkua. Laita vaikka korvatulpat korviin, niin ettet heräisi lapsen itkuun. Hyvä idea myös on viedä lapsi vaikka sinne muummolaan yökylään, jos se vain on mahdollista.

Olet hyvä äiti vaikka luottaisitkin lapsesi välillä toiselle hoitoon, ja hyvin nukkuneena vielä varmasti paljon parempi!

Nimetön

Onko lastasi tutkittu lääkärissä? Hänellä saattaa olla jokin vaiva, esim. allergia, joka valvottaa häntä. Pidempään nukkuminen onnistuu vasta kun vaiva löydetään ja sitä aletaan hoitaa.

Minä ottaisin mielelläni perhetyöntekijän välillä avuksi jos sellaista vain tarjottaisiin. Kokemukseni mukaan ja tilastojenkin valossa kotiavun saaminen on nykyään aivan liian vaikeaa jopa silloin kun, kuten teillä, avuksi riittäisi se, että vanhemmat saisivat välillä nukkua.

Nimetön

Miksi edes vaivauduit valehtelemaan perhetyöntekijälle että kaikki on hyvin jos kaikki oikeasti todella huonosti. Sinulle tarjottiin apua muttei apu sinua tavoita josset sitä haluakaan.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös