Siirry sisältöön
Nimetön

Onko kenelläkään kokemusta murkkuikäisen käsienpesuvimmasta? Kyseessä on 15 v poika, jolla tuntuu olevan pakonomainen tarve käsienpesulle, mutta hampaille taas ei? heti kun hän on koskenut johonkin tulee tarve pestä kädet, vesi lorisee jatkuvasti,.. koulu menee tosi hyvin samoin harrastus eli ei ongelmia sillä puolen.Myös kun hän on vihainen saattaa sulkeutua huoneeseensa jopa pariksi viikoksi, tosin käy koulun ja hoitaa harrastuksen, mutta ei kommunikoi muun perheen kanssa lainkaan ei tule syömään vaikka kehotetaan. Huoneen latta täynnä vaatteita joihin ei sitten saa koskea että saisi ne edes pesuun, vaan hän haluaa tuoda ne itse sitten kun hänelle sopii… Olemme sanonett että tilataan lääkäri ja mennään hakemaan apua/tai ainakin juttelemaan ammatti-ihmisen kanssa….. mutta ei ei ja vielä kerran ei.

Nimetön

hei, meillä nuoren tytön kanssa samanlainen tilanne. Bakteeri kammo…eristäytyy perheestä,,,ei ole iloinen,,,ärtyinen,,,,olemme nuoriso polin asiakkaana. Pakkooire ja keskivaikea masennus. Suosittelen kouluterveydenhoitajan kautta nuoriso polille lähete tästä pakkooireesta.

Nimetön

hei!

Olemme yrittäneet saada poikaa mukaan ammattiauttajalle, mutta edelleenkään ei halua. ei auta kiristys ei lepyttely eikä mikään…. poika on äärettömän fiksu muuten – vaikka ite sanonkin – eli muita ongelmia ei ole koulu ´sujuu tosi hyvin samoin harrastus”. Hän ei tee tätä käsienpesua muualla kuin kotona. ainakaan niissä vierailupaikoissa, joissa käymme ko. vimma ei tule esiin… koulussa jollakin tasolla, mutta ei näin pahana kuin kotona… harrastus ja vapaa-aika kuluu paljolti matkustamisen merkeissä ja hotelleissa ko. vimma on taas mukana……

Nimetön

Mielestäni tämä on niitä asioita, joissa vanhemman tulee ottaa ohjat käsiinsä, halusi nuori sitä tai ei. Jos koulussa on käytettävissä koulupsykologi, ottaisin sinuna yhteyttä häneen ja hän voisi kutsua pojan juttusille. Paremman puutteessa tähän käy sitten kouluterveydenhoitaja, jos on asiansa osaava. Se kyllä kannattaa varmistaa ensin, ettei tule pojalle turhia traumoja. Koululääkäri nyt ainakin kai joka koulula on pakollinen ja jos on vaikkapa lääkärintarkastus niin silloinhan voisi tämän asian ottaa puheeksi vanhemman tietysti tehdessä ns. esityön.

Ex-mieheni pikkuveljellä oli skitsofrenia, joka alkoi murrosiässä. Hänet jätettiin huonolle hoidolle aikanaan, ja viettikin sitten monta vuotta sairaalassa. Pesi kätensä ihan vereslihalle. Olen itse sitä mieltä että jos olisi saanut ajoissa asianmukaista hoitoa, ei sairaalajaksoa olisi tarvittu. Nyt on sitten paremmassa kunnossa, kun on ihan hyvät lääkkeet tuohonkin sairauteen keksitty.

Voimia, rohkeutta ja uskallusta!

Nimetön

Hei,
meillä on 14 vuotias poika, jolla alkoi viime talvena kouluongelmat. Koulu ei kiinnosta, läksyt on tekemättä, kirjat jää kotia jne. Samaan aikaan alkoi tuo vimmattu käsien peseminen. Käsiä pitää pestä, jos hiemankin niillä koski jotakin. Kevään aikana selvisi sitten koulussa laajempi koulukiusaaminen (poikaani kiusattiin) ja tämän asian myötä myös käsien pesu rauhoittui. Vaivaa on kyllä yhä edelleen mutta nyt on ongelmana tuo välinpitämättömyys kouluasioita kohtaan sekä koulusta tulevat terveiset: poika ei keskity mihinkään, on jatkuvasti levoton jne. Ollaan käyty jo pari kertaa psykologin juttusilla, mutta mitään ei oikein aukene mistään suunnalta. Koulu on totaalisesti hermostunut pojan käytökseen, sieltä tulee vain negatiivista palautetta ja poika kokee, että hänen jokaiseen tekemiseen puututaan. Nyt olemme jo miettimässä koulun vaihtoa, koska taustalla oli kuitenkin tuo koulukiusaaminen (joka jatkuu edelleen).
Olen niin väsynyt jo tähän taisteluun!

Nimetön

hei, suosittelen lääkärille menoa mutta totta poikaa ei pysty väkisin sinne viemään mutta pakko oire ja siitä voi kyllä seurata sitten kaikkea muuta ahdistusta ja masennusta…olisi hyvä kyllä heti hoitaa asia. voi kun nuori ymmärtäisi…

Vastaa aiheeseen: Murkkuikäinen ja käsienpesuvimmainen 15 v poika

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös