Siirry sisältöön
Nimetön

Mitä tehdä kun 15 v tytär varastaa kotooltakin . Eikä meinaa edes tunnustaa vaikka on 100 % varmuus , että hän on varastanut. Ja tuntuu siltä ettei hän edes ole kovinkaan pahoillaan tapahutuneesta. Kyllä tuon ikäinen jo tietää mitä saa tehdä ja mitä ei.

Nimetön

Hei,

meillä varastelu on myös tuttua. Poika 13v. oli kavereiltaa kuullut, että ei joudu vastuuseen jos kaupasta varastaa. Hän jäi kauppiaalle kiinni, ja kotiin hänet toi kaksi poliisia. Poika joutui kertomaan mitä otti, kenen kanssa varasteli, mitä kauppias sanoi jne. Aikaisemmin poika oli jo varastellut kotoaankin. Kerroimme hänelle, että nyt on kokeilut kokeiltu ja meidän perheessä ei varkaita suvaita. KErroimme, että jos hän aikoo jatkaa ja jää kiinni, hän menettää ensin tietokoneen, sitten pelikoneet jne. Eli kaikki mukavat asiat, jotka hän ottaa itsestäänselvyyksinä. JOs ei nämä tehoa, otamme yhteyttä poliiseihin ja he saavat hoitaa asiat. Varmasti olette jo puhuneet ja kertoneet mihin varastelu johtaa. Kannattaa myös käyttää kysymyksiä joihin tyttö joutuu itse vastaamaan..tai ainakin meillä toimii: haluatko työpaikan ja tienata rahaa ja ostella kivoja juttuja? Yleensä murkku vastaa että haluan, tai mitäs luulet ;). Jos hän haluaa, niin kysytään että uskotko, että työnantaja palkkaa sinut, jos joku kertoo että varastelet? Ja mitä sitten tapahtuu, jos et saa töitä? Jne. Tsemppiä, me murkkuikäisten huoltajat ollaan välillä aika kovilla..:)

Nimetön

Kodista on kadonnut koruja.
Joitain vaatteita.Vaihtoon?Velaksi?
Vihapäissään tai jossain erityisessä mielentilassa murkulle ei ole juuri mikään pyhää tai koskematonta.Esim.kokiessaan olevansa loukattu tai,että joku on jollain tavalla hänelle velkaa.
NYt pelkään avaimieni puolesta.Ja,ettei ymmärrä yhtälöä oma perhe=oma etu.
onko rooli kavvereitten silmissä niin kova,ettei tätä voi myöntää.
myydäänkö tavaraa,en tiedä.
mielikuvitusta ja muistia joutuu käyttämään,että löytää paikat mihin arvotavarat laittaa.
kärsin epärehellisyydestä aina eniten.
onko ilmapiiri nuorisoporukoissa tällainen?

Vastaa aiheeseen: Murkkun varastelu.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös