Siirry sisältöön
Nimetön

Olen kohta 15-v tytön äiti ja en tiedä oikein kuinka suhtautua tyttäreni seurusteluun. Hän on ollut syyskuusta lähtien yhdessä vuotta nuoremman pojan kanssa, joka on kaikin puolin oikein mukava. Suhde on sinänsä ihan ok juttu, he tapaavat noin kaksi iltaa viikossa jomman kumman kotona koulupäivien lisäksi. Onnekseni minulla on suhteellisen avoimet välit tyttäreeni, mutta nyt meidän keskusteluihin on tullut mukaan yhdynnät. Olen sitä mieltä, että vielä ei ole näiden juttujen aika, mutta tytärtäni en ole saanut niinkään vakuuttuneeksi tästä asiasta. Mitä tekisin; jos kiellän seksin, niin pelkään että tilanne menee päinvastaiseksi eli tavallaan ”yllytän” kokeiluihin ja jos taas autan esim hommaamaan e-pilleritä, niin tavallaan hyväksyn asian… Kertoisitteko vastaavia kokemuksia!

Nimetön

Itselleni tuli viime viikolla vastaava eteen, haluttiin pillerit. Voi hyvänen aika, tyttö on kohta 16 v ja halus pillerit kun seksielämä on kuulemma alkanut. Poika on samanikäinen, puolivuotta seurustelua takana. Meinasin sydänkohtauksen saada. Olin kuulemma ihan outo, parempi pillerit kuin teiniäidin kautta mummo, eikö ? kysyttiin minulta. Pari päivää meni humussa, kun ihmettelin ja kauhistelin itsekseni. Terveydenhjoitaja koulusta oli pyytänyt ottamaan äidin kanssa asian puheeksi, voi taivas sanon minä, missähän mä oikein elän, vissiin siellä 70 luvulla vielä… Noh, lopulta pyysin hoitamaan asian kuntoo. Yötä en ole kuitenkaan antanut olla vielä pojan kotona vaikka sitäkin on kinuttu. Vieläkään en asiaa kyllä hyväksy, mutta mummoksikaan en tuon ikäisen kanssa kyllä halua.

Nimetön

Et sä pysty kuitenkaan tyttöäsi estämään. Ainoastaan arvoihin ja asenteisiin voi vaikuttaa, mutta vain jonkin verran. Jos jotain on päättänyt, niin ei sun sanomise vaikuta just mitään. Jos et hyväksy ja suhtaudut kovin kielteisesti on pieni todennäköisyys, ettei tyttäresi sitten harrastaisi seksiä, mutta suurempi todennäköisyys, että hän vain lopettaisi niistä asioista sinulle puhumisen.

Itse varmaan tossa tilanteessa tavallaan hyväksyisin asian laidan. Et voi kääntää tytön päätä. Saarnaaminen saa aikaan juuri sen, ettei asiasta enää puhuta. Voit siis ainoastaan olla tukena ja läsnä, mitä ikinä tapahtuukaan. Asiaa ei tarvitse hyväksyä tukeakseen lastaan.

Nimetön

Voi hyvä luoja, miks sun pitäis kieltää seksi ? Eiköhän se oo niiden oma asia, ei sun.

Vastaa aiheeseen: Murkun seurustelusuhde

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös