Siirry sisältöön
Smirre

Hei, kysyisin onko muilla antaa vinkkejä, mitä keksisi me seuraavaksi.
14-vuotiaallani on useampana aamuna viikossa todella huono olo. Välillä niin huono, että ei pysty lähtemään kouluun. Joskus jopa oksentaa ja olo paranee vasta iltapäivän puolella.
Lastenlääkärin kanssa on tehty kaikki mahdolliset (?) tutkimukset, mutta fyysistä syytä ei löydy. Syöminen on kunnossa eikä mitään allergiaakaan ole. Kuraattori on kysellyt kaverisuhteet jne eikä sitä kauttakaan ole selvinnyt vielä mitään.
Nuori ei ole kovin hyvä huolehtimaan koulu käynnistään ja itseopiskelusta, joten lähes viikottaiset 1-2 päivän poissaolot näkyvät jo oppimisessa ja numeroissa. Tilanne on jatkunut tällaisena jo yli puoli vuotta. Aiemminkin vastaavaa oiretta on ollut, mutta ei näin pahana. Viikonloppuisin ja lomilla ei ole juurikaan ongelmia – vain kouluarkena.

Pilvikki

Ilmeisesti verensokeri tutkittu. Ja ettei ole nestehukkaa. Psyykkistä syytä epäilen,ahdistuneisuus voi aiheuttaa pahoinvointia. Mutta mikä hänelle aiheuttaisi ahdistuneisuutta? Onko koulukiusattu? Toinen syy voisi olla oppimisvaikeudet, joutuu pinnistelemään selviytyäkseen opinnoista. Psykologin juttusilla voisi käydä.

Äiti myös

Ja onhan raskaustesti tehty?

Smirre

Poika kyseessä eli raskaustestiä ei ole tehty. 😀

Verensokerin alhaisuutta olen monet kerrat epäillyt mutta ei ole tutkittu. Toisaalta on niin vaihteleviin aikoihin/tilanteisiin huonovointisuus, että siksi en ihan niitä sokereita syyttäisi.
Nestehukka ei tullut mieleen. Täytyy ehkä ottaa jonkinlainen testi kotona tähän, koska epäilen hänen juovan liian vähän.
Nuori ei ole itse osannut nimetä mitään syytä miksi voisi jännittää/ahdistaa kouluun meno. Alakoulun numerot oli vielä tosi hyviä. Nyt on laskeneet kovasti, mutta pienellä yrittämisellä (kunnianhimolla) saisi varmasti nousemaan jos haluaisi. Pelaaminen kiinnostaa enemmän kuin kouluhommat. (Ja ei, ei ole k-18 pelejä.)

Vastaa aiheeseen: Murrosikäisen pahoinvoinnit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös