Siirry sisältöön
Nimetön

Minulla on viimeistä peruskouluvuotta käyvä poika eli kohta 16 vuotias. Hänellä ei koulunkäynti suju ollenkaan hyvin ja käytös on koulussa todella rumaa. Joskus rumakäytös yltää kotiinkin mutta pääsääntöisesti kotona menee hyvin eikä ongelmia ole. Vieraat ja lähisukulaiset aina kehuvat kuinka ihana poika on mutta koulussa tämä ihanuus on kaukana. Opettajat ei saa mitään otetta. Muutaman opettajan kanssa menee paremmin mutta pääsääntöisesti sanoisin että koulu menee huonosti. Jäljellä on enää 4 kk koulua ja minä olen epätoivoinen kun en tiedä mitä voisin tehdä.
Poika ei edes enää suostu keskustelemaan kouluasioista ja on sitä mieltä että asia ei minulle kuulu että hän osaa hoitaa omat asiat. Tästä sitten tapellaan ja välillä pystytään vähän puhumaankin asiasta. Koulusta en koe saavani mitään järkeviä ratkaisuja ja apuja miten asia voitaisiin hoitaa. Pelko on suuri että jatkokoulupaikkaa ei hän tule samaan. Valitettavasti suuntakin on ollut hukassa mihin hän haluaa peruskoulun jälkeen? Olen niin väsynyt wilma viesteihin, tappelemaan koulunkäynnistä ja pelkäämään saako hän mitään koulupaikkaa saatika tajuuko poika omaa parastaan koskaan ja muuta käytöstään. Hän menee kouluu mutta tekee siellä mitä häntä huvittaa.

Miten saa nuoren tajuamaan että koulua on hyvä käydä? Millä saa hänen tajuamaan huonokäytökseen (ruman kielenkäytön) kun hän ei tunnu itse sitä tajuavan? Hän luulee saavansa koulupaikan mutta ei noilla numeroilla saa, eikä asia häntä tunnu huolestuttavan. (Epäilen kyllä että asia häntä stressaa koska käytös on vain pahentunut mitä lähemmäksi yhteishaku tulee mutta hän ei sitä myönnä).

Onko muilla samoja kokemuksia, neuvoja miten asioita saitte ratkaistua?

Nimetön

Oletko kenties yksinhuoltaja?

Voisiko lähipiirissänne joku muukin koettaa puhua pojalle järkeä? Useinhan ne omat vanhemmat ovat ne kaikkein ”tyhmimmät”.

Jos keskustelu ei auta, niin on aika rangaista. Pojalle voi sanoa suoraan (ystävällisen napakasti), että niin kauan kun hän asuu kattosi alla, pätevät sinun sääntösi. Jos käytös ei ala parantua, voit asettaa sanktioita, mutta käytä vain sellaisia, joita poika ei voi omalla käytöksellään uhmata.

Terroristijärjestöillä ja teineillä on se yhteinen piirre, että kumpienkin toimintaan voi parhaiten vaikuttaa rahahanat sulkemalla. Ei nettiä, ei viikkorahaa, ei merkkivaatteita jne. Ja tee myös se, millä uhkaat. Älä luista siitä, mitä vaadit.

Tärkeintä on että kerrot hänelle rakastavasi häntä. Kerro, että vihaat siksi sitä, että hän sotkee omaa elämäänsä.

Nimetön

Hei
Tässä yksi ehdotus: varaa aika poikasi koulun oppilaanohjaajalle ja mene sinne keskustelemaan poikasi tulevaisuudesta. Luulen, että tästä se kenkä nyt puristaa. Jotain jatkomahdollisuuksia on kaikille. Mitä sinun pojallesi on tarjolla? Ottakaa selvää! Kevään yhteisvalinta on menossa.

Nimetön

Heipsan
Ai että, sama homma meillä joten voin jopa sanoa, että tiedän tunteen. Meidän poika 8 lk. Ja koulu ei kiinnosta sitten yhtään. Minä myös olen niin kurkkua täynnä Wilma viesteihin, etten paljo käy katselemassa niitä.
Omat tunteet on niin paatuneita jo, etten jaksa paljo välittää enää. Kai tää aika menee ohi jossain vaiheessa…
Mikään harrastus ei nappaa. Mukava vaan kiroilla ja ärsyttää opettajia koulussa ja meitä vanhempia kotona. Pohjimmiltaan ppika on hyvin tunteellinen ja toisia kohtaan ystävällinen, nyt vaan joku pirulainen on saanut vallan. Teini ikä. Aaarg.

Nimetön

Laittakaa kouluun viesti niistä wilma viesteistä. Kotona eli teillä on jo tilanne tiedossa eikä viesteillä ole mitään tehoa. Viestit ovat siis turhia. Päin vastoin voisivat kokeilla positiivisten viestien tehoa.Palaverit koulussa ovat hyviä.ottakaa sinne yhteyttä.

Koulu vaan ei kiinnosta kaikkia ja aina. Onneksi on kymppiluokkia jos jatkopaikkaa ei löydy.

Vastaa aiheeseen: Murrosikäisen pojan ongelmat koulussa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös