Siirry sisältöön
Nimetön

Olen 19-vuotiaan pojan äiti ja olen huolestunut hänen vastuuttomuudestaan rahan käytössä. Kaikki raha, mitä hän saa, menee bilettämiseen, ruokaan ym. Olen yrittänyt puhua kauniisti ja vähemmän kauniisti vastuun ottamisesta, esim. että asiat täytyy laittaa tärkeysjärjestykseen->laskut maksaa ajallaan, olla rahaa bensaan ym, mutta mikään ei näytä menevän ”jakeluun”… Mukavampaa on vaan bilettää ja elää ajatuksella ”ei huolta huomisesta”. Hän asuu vielä kotona, inttiin meno on ensi vuonna ja lukion hän sai valmiiksi nyt 5.12.2012. Hän harrastaa aktiivisesti urheilua ja kavereita on myös useita. Kotona on asiat hyvin. Molemmilla vanhemmista on työpaikat, eikä muitakaan ongelmia ole. Hänellä alkoi murrosikä oikeastaan vasta 1-2 vuotta sitten, olisiko tämä siihen liittyvä, vai mitä tässä pitäisi tehdä?
Alkaa itsellä työkalut loppumaan pikku hiljaa….

Nimetön

Hei, kuulostaa hyvältä, että poikasi harrastaa urheilua ja kavereita on, lukionkin on suorittanut loppuun ja ehkäpä juuri siksi tulee ehkä mieleen, että onkin aika ”vähän relata” ennen intin alkua. Ehkä poikaa voisi muistuttaa, että on jo täysi-ikäinen, eikä vanhemmilla ole enää ns. elatusvelvollisuutta, että poika voisi osallistua osalla tuloistaan asumis ja ruoka kuluihin..? Kannattasiko kannustaa hakemaan jotain töitä, esim. henkilöstövuokrauksn kautta kaupan kassaa tms.. nyt olisi hyvä aika kerätä vähän säästöjä ennen inttiä, kun voi asua kotona pienemmillä kuluilla. Voihan sitä sopia,että hoitaa laskunsa ja bensansa omilla tuloillaan, ja jos rahat loppuu, ei anna bensa rahaa tms..ehkä oppi kantapään kautta auttaa ymmärtämään, ettei raha kasva puussa.

Nimetön

Mistä hän saa rahaa? teiltäkö?
Meillä on teini joka asuu kotona ja käy vielä koulua. Hän saa X määrän rahaa kuussa. Jos ei riitä niin voi voi. Puhelinlaskua en maksa,sen hän maksaa itse ja jos ei maksa niin puhelin tietysti sulkeutuu. Bensaa en osta mutta suurimpiin hankintoihin (vaate,harrastusvälineet jne.) tietysti osallistun.
Ruokaa saa kotona ruoka-aikoina mutta ”mässyt” rahoitetaan itse,kesälomatienesteillä ja kuukausirahalla.

Ota siis tiukka linja. Määritelkää ne menot,jotka hän itse kustantaa ja ne menot,jotka ovat teidän vanhempien rahoitettavana. Piste. Ylimääräistä ei heru. Siperia opettaa-tässäkin asiassa.

Nimetön

Terve

Miten on jos yhdessä poikasi kanssa laatisitte hänelle täksi kevääksi budjetin? Sen mukaan antaisitte hänelle rahaa ja lisää ei sitten tipu.

On vaikea oppia käsittelemään rahaa jos rahaa on tähän asti saanut pyydettäessä. Itselläni on juuri 18-vuotta täyttänyt tytär jonka kanssa laadittiin nyt keväälle budjetti. Saa nähdä miten sen kanssa käy ;-)

Tsemppiä!

Nimetön

En itse alkaisi rahoittamaan täysi-ikäisen bilettämisiä yms. Jos olisi tilanne, että intti alkaa kohta, eikä halua hommata omaa asuntoa ennen sitä, niin sanoisin, että saa asua kotona ilmaiseksi ja ruoan saa, mutta kaikki muut hän joutuu itse maksamaan.

Täysi-ikäinen saa töitä ilman koulutustakin. Siinä oppisi rahankäyttöä ja että rahan eteen on tehtävä töitä. Muuten pojallasi kuulostaa menevän hyvin, on harrastuksia, kavereita ym.

Nimetön

Hei!

Kiitos hyvästä vinkistä, teimme hänelle kevätbudjetin ja määrätty raha tulee heinäkuun alkuun mennessä, kun lähtee inttiin. Nyt on myös muutamaksi viikoksi työtä tiedossa ja haku onneksi päällä myös pidempiaikaiseen työhön.
Tällä hetkellä näyttää suht hyvältä….

Tsemppiä myös teille :)

Nimetön

Hei!

Kiitos vinkistä!
Ollaan nyt tosiaan vähän paremmalla tolalla kuten vastasin nimimerkille Mirkku.

Töitä on nyt siis tosiaan tiedossa muutamaksi viikoksi ja haku päällä, joten toivotaan parasta….

Vastaa aiheeseen: myöhäinen murrosikä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös