Siirry sisältöön
Nimetön

Kuulin nuorten kavereita että meidän tyttömme on kavereiden kanssa joka viikonloppu vetämässä alkoholia suuria annoksina. Joka lauantai olen antantanut luvan jäädä kaverille yöksi kun olen häneen luottannut. Kaikista huolimatta olen todella huolissani minun 12v tytöstä. Hänet on laitettava kohta laitokseen. Mutta kaikista pahinta tässä nyt on se että tyttäremme yrittää saada lapsen… Olen sanonut että ei kannata vielä kun ei kuitenkaan ole valmis. Se vaon huutaa minulle ja haukkuu. En tiedä mitä tehdä.

Nimetön

Hei. 12-vuotias on tosiaan liian nuori vielä kaikkeen mitä kuvailit. Jos alkoholinkäyttö aloitetaan noin nuorena niin sillä on pysyviä vaikutuksia aivojen ja persoonan kehitykseen. Lastensuojeluilmoitus voisi olla paikallaan, mutta ihan sen vuoksi että saisitte apua. Ja apua taritsevat myös ne lapset jotka käyttävät alkoholia tyttäresi kanssa, koska ei kukaan yksin ryyppää, siihen tarvitaan aina kaveriporukka. Kaveriporukan ja median aikaansaamaa on varmasti tuokin villitys että haluaa tuossa iässä lapsen. Sehän on selvää että tuossa iässä halutaan alkaa kokeilemaan kaikkea ja niin tietysti pitääkin, se on sitä itsenäistymistä. Kaikkea ei vanhempien tarvitsekaan tietää, mutta alkoholin käyttö ja lapsen saaminen tuossa iässä voivat vaikuttaa tuhoisasti nuoren kehitykseen. Elämä voi mennä pilalle. Muistan kuinka meitä ala-asteikäisiä (80-luvulla) peloteltiin huumeiden vaaroista. Yhdestä annoksesta voit jäädä loppu elämäksi koukkuun ja voit tulla niin hulluksi että kuorit oman ihosi kuorimaveitsellä irti. Osui ja upposi. Ja en tiedä ketään meidän luokalta kuka olisi edes kokeillut huumeita. Nykyään kouluissa päihde- ja seksuaalivalistusta on vähennetty kovasti, annetaanko enää ollenkaan. Kyse ei kuitenkaan ole turhasta pelottelusta, kyllä lapsella ja nuorella on oikeus tietää totuus mitä voi tapahtua. Itse ottaisin ehkä yhteyttä kyseisten kavereiden vanhempiin, opettajaan ja ehkä myös sosiaalitoimeen että vahingollinen käytös saataisiin loppumaan heti alkuunsa. Kyseessähän on yhteisöllinen ongelma, ei pelkästään sinun tyttäresi ongelma. Voimia ja jaksamista teille!

Nimetön

Hei! Jotain pystyt kyllä varmasti äitinä asialle tekemään.

On oikein, että olet luottanut lapseesi. Oletko kysynyt häneltä itseltään, mitä on tapahtunut? Nyt olet huhupuheiden varassa. Tarkista tilanne ja ryhdy sitten korjaustoimiin, jos katsot ne tarpeellisiksi.

Kun tietää, kuinka haitallista alkoholin käyttön aloittaminen jo lapsena on, niin tilanne varmasti huolestuttaa sinua. Jos tuo on totta, jotain sinun on tehtävä. Vanhemmuuteen kuuluu rajojen asettaminen. Se on monta kertaa työlästä, mutta kantaa hyvää hedelmää. MLL:n nettisivulla kerrotaan tästä paljonkin: miten ja miksi. Kurkkaa sinne!

Vuoroin vieraissa käydään. Voisitko pyytää tyttäresi kavereita puolestaan teille yöpymään? Niin kuulisit ja näkisit, missä mennään. Voitte yhdessä keskustella nuorten kanssa heitä askarruttavista asioista esim. tuosta vauvajutusta, ehkäisystä, seurustelusta ym. Näin pysyt kartalla, missä mennään. Yhdessä puuhailu helpottaa vaikeiden asioiden esiin ottamista. Mitä kivaa voisitte yhdessä tehdä?

Jos et pysty omin avuin, ystäviesi tuella tai yhdessä tyttäresi ystävien vanhempien kanssa tästä selviytymään, niin apuja on olemassa. Voisit esim. varata ajan perheneuvolaan ja käydä siellä yhdessä tyttäresi kanssa selvittämässä tilannetta.

Tsemppiä! Peli ei ole vielä menetetty !

Vastaa aiheeseen: Nuoren kehitys

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös