Siirry sisältöön
Nimetön

Kuinka yleistä on, että yläasteikäinen lapsi lyö ja potkii suuttuessaan äitiään esim. jos tämä ei anna rahaa? Ihan mustelmat tulee. Olen yksinhuoltaja.

Nimetön

Hei!

Hyvä kun kirjoitit tänne. Yläasteikäisen ja samalla murrosikäisen tunteiden kuohunta on tosi yleistä, mutta väkivaltaisuus ei ole. Vanhemman tai muiden ihmisten lyöminen ja potkiminen ei kuulu nuoruuteen.

Olet varmaan jo yrittänyt puhua asiasta nuoren kanssa? Koska tällainen käytös on alkanut? Onko lapsen toinen vanhempi mukana nuoren elämässä? Oletko ottanut asian hänen kanssaan puheeksi?

Nuoren koulussa on ns. oppilashuoltoryhmä, johon voisit olla yhteydessä. Koulun terveydenhoitaja, psykologi tai kuraattori voisi ehkä auttaa (kaikissa kouluissa ei ole kaikkia näitä palveluja, mutta varmasti ainakin terveydenhoitaja on joskus paikalla). He ainakin osaavat neuvoa eteenpäin, koska se kuuluu heidän työhonsä. He tuntevat kuntanne palvelut.

Jos et saa apua koulusta, kannattaa ottaa yhteys kunnan perheneuvolaan tai lastensuojeluviranomaisiin. Nuoren väkivaltainen käytös haittaa paitsi sinua, myös häntä itseään. Hän voi joutua pahoihin ongelmiin ikätovereiden tai poliisin kanssa, jos hän ei pysty hillitsemään itseään.

Nuori tarvitsee rajoja. Hän ei voi kiristää vanhemmaltaan rahaa väkivallalla. Jos annat tilanteen jatkua, voi se muuttua vielä pahemmaksi. Älä jää asian kanssa yksin, vaan hae rohkeasti apua jo tänään.

Nimetön

Hei,

Älä missään nimessä hyväksy väkivaltaa, ei henkistä eikä fyysistä, ketään ei perheessä/kotona saa uhata tai satuttaa!Väkivalta raaistuu nopeasti, hae itsellesi nopeasti apua, varmaan kaikki perheessänne tarvitsevat apua, myös passiivinen väkivalta muuttaa ihmistä. Väkivalta ei kuulu murrosikään kuten ed jo sanottiin. Paljon voimia ja uskallusta sinulle äiti!

Vastaa aiheeseen: nuoren väkivaltaisuus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös