Siirry sisältöön
Nimetön

Minkä ikäisten kanssa teidän nuoret liikkuvat? Meidän poika 15 v ( kohta 16), liikkuu 12-13 vuotiaiden kanssa iltaisin ja vkonloppuisin. Koulussa on omanikäisten kanssa. Onko muilla näin? Onko ok?

Nimetön

Hei Nuoren pojan äiti,

Sinulla on 15-16 vuotias poika, jonka ystäväpiiristä olet huolissasi.

Kerrot että hän viettää koulussa aikaa ikäistensä kanssa, mutta vapaa-aikana itseään muutamia vuosia nuorempien ystäviensä kanssa.

Positiivista poikasi tilanteessa on se että hänellä on ystäviä, joiden kanssa hän viihtyy. Voit hyvin kysyä pojaltasi mikä häntä erityisesti yhdistää näihin olemassaoleviin ystäviin ja mikä tekee heistä erityisiä esimerkiksi luokkatovereihin/koulutovereihin nähden. Näin saat käsitystä siitä mitkä asiat pojallesi ovat kaverisuhteissa tärkeitä ja mikä vuoksi hän ehkä ei vietä aikaa oman luokkansa poikien kanssa.

Jos uskot että poikasi ei pidä yhteyttä muihin koulukavereihinsa esim. ujouden vuoksi, rohkaise vain häntä ottamaan yhteyttä mukavan tuntuisiin koulukavereihin myös vapaa-aikana. – Nyt kun sääkin on jo kesäinen voi ulkonakin tehdä yhdessä vaikka mitä.

Jos poikasi lähimmät ystävät ovat tervehenkisiä ja he viettävät yhteistä aikaa esim.yhteisen harrastuksen parissa, en olisi itse huolissani.

Hän tulee varmasti saamaan myös uusia ystäviä tulevina vuosina kun jatkaa yläasteelta muihin opinahjoihin.

Raikkain kevätkesäisin tervesin

Nimetön

Aika nuoria kavereita. Usein menee toisin päin.

Vastaa aiheeseen: Nuoren ystävät

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös