Siirry sisältöön
Nimetön

Poikani on juuri täyttänyt 14v. ja tyttöystävänsä täyttää saman ensi kuussa. Yhteyttä on pidetty tiiviisti neljän kuukauden ajan. Koulussa molemmat pärjää oikein hyvin ja muutenkin asiat on hyvin, mutta… Nyt he haluaisivat yökyläillä toisillaan. Eroperheistä kun ovat, meitä vanhempia on heille neljässä eri osoitteessa, ja kolmesta osoitteesta on ilmoitettu että kesällä kun tyttö on käynyt rippikoulun voi yökyläilyn aloittaa (vaikka tyttö on vasta 13v. hän käy nyt rippikoulua, kun on jo kahdeksannella luokalla). Minä ja avopuolisoni ollaan sitten niitä ilonpilaajia ja ei vielä tätä todellakaan sallittaisi. Tai itseasiassa sallitaan, mutta niin että nukkuvat eri huoneissa. Mikä on muiden mielipide tähän??? Itse olen superhämmästynyt että tämmöisestä tarvitsee edes keskustella… Jos jotain kuitenkin sattuisi, vaikka väittävät ”pitävänsä housut jalassa”, niin syyllinenhän olisi poikani. Tai jos vaikka poikani löytäsikin uuden tyttöystävän ja tämä nykyinen katkeroituisi, voisi väittää että poikani raiskasi hänet ja sana sanaa vastaan, siinäpä on poikani paha puolustella. Kyllä hänet tuomittaisiin, vaikkei oikeasti mitään olisikaan tapahtunut. Mikä neuvoksi? (olisinpa toivonut että muista perheistä olisi ensin otettu meihin yhteyttä että olisimme voineet sopia yhteiset ”pelisäännöt”)

Nimetön

Mielestäni turhan nuoria seurustelemaan. Ainakaan yökyläilyä en hyväksyisi.
Sukulaistyttöni aloitti myös seurustelun hyvin nuorena, eivät vielä yökyläile. Mutta seurustelusta muuten haittaa, koulu ei enää kiinnosta ja harrastukset on lopettanut.
Jatko-opiskelemaan vaikea päästä huonolla todistuksella. Mutta minkäs teet…

Teillä kaikilla aikuisilla pitäisi olla yhtenäinen linja. Seurustelua ei voi estää, mutta yökyläilyn voi.
Pitäisikö asiaa kysyä joltain ulkopuoliselta? Kouluterveydenhoitajalta esim, saisivat samalla valistusta jos vaikka yhdessä menisivät vastaanotolle?

Nimetön

Hei

etkö voi itse ottaa asiaa puheeksi varsinkin tytön vanhempien kanssa?
Kuulostaa siltä, että olette hyvissä puheväleissä lasten kanssa, joka se on hyvä juttu.

Käytännössä nuoret tekevät ”sen” joka tapauksessa jos hauavat, vanhempien toiveista huolimatta, joten ensisijainen neuvoni on ”Lisätä valistusta ja säilyttää puheyhteys” Jutelkaa molempien (tytön ja pojan) vastuusta suhteessa.

Nimetön

Itse en ihan vielä ole murrosikäisen vanhempi, mutta omasta kokemuksesta kerron. Olen seurustellut poikaystäväni kanssa 14-vuotiaasta asti. Minun vanhempani ovat eronneet ja asuin äitini luona silloin. Äidilleni olisi ollut OK että poikaystäväni tulee yöksi, mutta taas hänen äitinsä oli hieman sitä vastaan. Olimme seurustelleet n. puoli vuotta ennen ensimmäistä yökyläilyä, sillon minä menin heille. Ihan samassa sängyssä nukuttiin ja nimenomaan nukuttiin. Meni mooonta kertaa yökylässä, ennenkö mitään pussailua kummempaa tapahtui. Tietysti kaikki ovat erilaisia, mutta kyllähän sitä nyt vähän voisi luottamusta osoittaa.

Nimetön

Minä olen myös sitä mieltä, että ei 13-14-vuotias eikä nyt välttämättä vielä monenkaan yökyläilyn jälkeen heti välttämättä harrasta seksiä, vaan voi ihan oikeasti nukkua. Näin uskoin jopa omasta jo 16-v teinistä, joka kysyi siihen lupaa. Tärkeää minusta on, että molemmilla nuorilla on sama käsitys asiasta ja että jos eivät ole samaa mieltä, niin tietävät, että ei dominoi ja että aina voi muuttaa mielensä ja kieltäytyä. Tärkeää on myös oppia ns. vain pussailemaan ja halailemaan, jotta sukupuoliyhteydestä kieltäytyminen ei tunnu kummastakaan siltä, ettei toinen välitäkään.
Kuten tuolla jo kirjoitettiin, niin nuoret kyllä pussaavat, ja sitähän ne tekevät ihan varmasti päiväkyläillessäkin ja julkisemminkin, vaikkeivat yökyläilisi ollenkaan.
Melkein sanoisin jopa, että jyrkkä kieltäminen voi provosoida, ja yökyläilyn salliminen voi vähentää kiinnostusta muuhun kuin nukkumiseen.
Lisäksi, kun yökylässä kaverin vanhemmat ovat kotona, niin molemmilla nuorilla on turvallinen olo – ainakin vanhemmasta tuntuu siltä.

Vanhemmat luulevat olevansa kivoja ilman rajoja

Yökyläilyn salliminen sen vuoksi, että pelkää rajojen yllyttävän vie pohjan pois kaikilta rajoilla.
Noin nuoret ovat vielä lapsia ja on aivan sama onko kaveri samaa, eriä tai muuta sukupuolta, niin erikseen voivat nukkua.

Äiti

Minun 15 v poika yökyläilee samanikäisen tyttökaverin kanssa, ovat parikuukautta tapailleet.Tytön perheelle asia ok, minä myös annan yöpyä meillä.
Olisin kyllä toivonut vasta vuoden päästä tätä vaihetta, mutta jos he seksiin etenevät, niin ei sitä yökyläilykiellolla estetä.
Eiköhän se niin ole että luonto tikanpojan puuhun ajaa.

Vastaa aiheeseen: Nuorten seurustelevien yökyläily

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös