Siirry sisältöön
Nimetön

Olen 18 vutta täyttäneen tytön äiti ja Meidän suvussa on tapumusta alkoholisimiin. entinen mieheni on alkohoisit ja toimii juuri sillä tavalla, kun holisti toimii. Tyttärelläni on mielenterveysongelmia ja suunnitteilla on että terapia alkaa. Isä kuitenkin toimii siten, että edes auttaa tytön alkoholisoitumista. Puanviinipullo ei ainakaan paraana asioita, mutta sitä isä ei tue ajatelleeksi kun vie pullon tytöölleni ja hänen poikakkaverilleen. Siinäpä sitä riittää tekemistä ja on sitä miettimistä mitä teksi asioille. En kuitenkaan ole yksin tämän asian kanssa, mikä on hyvä, koska tytölläni on oma ohjaajaj, joka käy säännöllisesti tytön luona. Minä olen ollut mukana asioissa, mutta huoleni on se, että miksi isä vahingoittaa tyttöään tällä tavalla? kukaan järkevä vanhempi ei vie viinipulloa sairaalle lapseleen, koska se ei auta, vaan tuhoaa entisestään nuoren elämää. Mitä mmieltä muut ovat asiasta, sillä kun olen puhunut tytölleni alkoholisoitumisesta, hän vetoaa täysi ikäisyytensä ja se tuntuu odella pahalta. Mitä muut teksisivät vastaavanlaisessa tilanteessa, sillä itse kukin voisi ajatella saman asian omalle kohdalleen!

Nimetön

Varmaan oikea vastaus on jättää se viinipullo viemättä. Mutta on nämä vaikeita juttuja
Itsellä myös ongelmaa nuorten alkon käytön kanssa. Oma poikani 18 juuri täyttänyt, ei asu enää kotona. Mt-ongelmaa, vakavaa masennusta, itsetuhoisuuttaa ym ollut, myös osastohoitoa. Noilla hoitoreissuilla tutustunut poikaan, joka on alaikäinen ja sijoitettuna laitokseen. Ongelmani, siis ihan sydänjuuriin asti on noiden alkon käyttö. Tapaavat silloin tällöin pojan päästessä vapaille ja noiden tapaamisten tulokset todella pelottaa minua poikani äitinä siinä mielessä, että oma lapseni ei mitenkään päin hallitse itseään noilla juomareissuilla, on siis semmoisessa kunnossa, että siinä ja siinä, että hengissä selviää kotiin, jos tänne tulee ja täälläkin ollut siinä ja siinä, tarvitseeko lähteä viemään jonnekin säilöön, ettei vahingoita itseään,sellaisessa mielentilassa on.

Nyt kun puhuin poikani kanssa, on taas näillä tapaaminen kuulemma sunnuntaina. Kun maalailin piruja seinille siitä, kysyi, voivatko olla täällä meillä. Se poistaisi minun pelot omasta lapsestani, siis sen pahimman pelon, ei alkoholin väärinkäyttökään mikään pieni asia ole, mutta.. Täälläkin siis joisivat, mutta vaihtoehtona olisi, että taas sydän kylmänä yötä myöten odottelisin selviääkö oma poikani hengissä yön yli. Olen ajatellut sitäkin vaihtoehtoa, että ilmoittaisin tuon toisen pojan laitokseen, missä mennään,silloin nämä ainakaan eivät tapaisi, mutta mitä siitäkään seuraisi nämä mt ym jututkin kun ovat mukana.

Nimetön

tottahan se on ettei alkoholi auta. mutta tyttäresi on oppinut tällaisen vääristyneen tavan käsitellä asioita (tai pikemminkin olla käsittelemättä). eikä tilannetta todellakaan auta jos toinen vanhempi tai kuka tahansa kannustaa alkoholiin. hienoa että olette hakeutuneet avun piiriin, ehkä asiasta voisi puhua ammattilaisten kanssa? toisaalta tytön isä on alkoholisti, joten ei ole terve hänkään, eikä ehkä kykene täysin järkevään ja vastuulliseen käytökseen. vaikeahan tilanne on kun lapsikin täysi-ikäinen ja vanhemmalla ei sinällään enää minkäänlaista päätösvaltaa pienokaisen tekemiseen. jos lapsi asuu vielä kotona, valta siellä on aikuisilla. joten voi tehdä säännöt joita on noudatettava tai tulee sanktioita. positiivinen tuttu tuki ja turva on ehdottomasti tärkeää tyttärellesi. tunne että äiti rakastaa siitä huolimatta… itse ainakin kunnioitin vanhempiani ja häpesin itseäni niin paljon etten olisi edes kehdannut päihtyneenä heidän eteensä.

Nimetön

Heissan.Luin tuota tekstiäsi.Itselläni on ollu aika samoja ongelmia.Se tuntuu siltä,kun taistelisi tuulimyllyä vastaan.[osa viestistä poistettu]

Nimetön

Hei,

yllä olevasta viestistä on poistettu yhteystiedot.

Julkaisemme sähköpostiosoitteita ja ystävänhakuilmoituksia uudella Uusia ystäviä -palstalla!

Syysterveisin ylläpito

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös