Siirry sisältöön
Terhituulia

Meillä on syksyllä 17-vuotta täyttävä poika. Minulla on ollut pojan kanssa todella läheiset välit, varsinkin murrosiän pahimpien myrskyjen jälkeen. Viime kesänä kuvioon astui tyttöystävä, joka todella epätasapainoinen. Mielialat heittelevät hetkessä, valehtelee, manipuloi ja määräilee sekä uhkailee poikaani erolla, jos ei tee kuten tyttö käskee.
Tyttö myös asunut meillä kaikki viikonloput ja lomat. Alku meni ihan ok, mutta sen jälkeen alkoi tietoisesti rikkomaan kotimme sääntöjä viis veisaten mistään sovitusta. Joka kerran kun oli tulossa, kertasin säännöt ja että niitä noudatetaan.
Viime viikonloppuna tyttö sanoi minulle mm. että ” en ala nuolemaan persettäsi”, sääntömme ovat typeriä eikä hänen tarvitse totella minua, koska en ole hänen äitinsä. Myös minä kuulema en rakasta poikaani, mutta hänen äitinsä on oikea äidin mallikappale.
Äitinsä on saanut tytön nuorena, ja tytön kertoman mukaan tyttö on ollut kaikki viikonloput lapsesta saakka yksin kotona. Äiti on kaikki viikonloput nyt töissä ja tyttö pärjää, kuten parhaaksi näkee. Olen koittanut äidilleen puhua tytön ja nuorten asiasta, mutta äitinsä mielestä asia ei kuulu minulle. Äitinsä ei myöskään koskaan ole edes kysynyt, onko ok, että tyttö majailee ja syö meillä jne.
Nyt äitinsä ilmoitti, että muuttaa kesällä 600 kilometrin päähän ja tyttö muuttaa jonkun epämääräisen kaverinsa kanssa asumaan. Tällä kaverilla on huostaanotto takana ja seuraavasta juomiskerrasta jos jää kiinni, lähtee takaisin huostaan. Minusta on järjetöntä, että 15-vuotias päästetään ilman mitään valvontaa asumaan omilleen ja pelkään myös, että tämä tuhoaa myös oman poikani elämän.
Tyttö ei syö mitään koko päivänä, ja iltaisin sitten vetää hampurilais-pizzalinjaa. Tyttö makaa päivät sängyssä, ei liiku eikä harrasta mitään.
Tyttö maksattaa pojallani oman elatuksensa, tupakat ja ostattaa vaatteita yms. Poikani on liian kiltti ja luulee, että se on normaalia, että hänen pitää kustantaa toisenkin elatus. Tyttö sensijaan ei osta pojalleni koskaan mitään. Tytöllä on ilmeisesti kaksisuuntainen mielialahäiriö ja käytöksensä perusteella ainakin pahemman luokan persoonallisuushäiriö. Syksyllä tuli raskaaksi, kun unohti syödä pillereitä. Puhuu koko ajan siitä, miten haluaa vauvan ja haluaa olla lapsen paras kaveri eikä vaatia siltä koskaan mitään. MInua pelottaa nämä puheet, tyttö on vasta 15v.
Tytön isä on istunut linnassa, hänen nykytilannettaan en tiedä enkä ole koskaan edes jutellut isän kanssa. Sen verran tiedän, että isällä uusi kumppani ja tyttö ei voi asua isänsä luona, koska uudella kumppanilla on säännöt, joita tyttö ei halua noudattaa. Eli tyttö on sitä mieltä, ettei hänen tarvitse noudattaa mitään sääntöjä missään ja hän voi tehdä, mitä ikinä haluaa.
Tilanne on minulle todella raskas, enkä toivoisi pojalleni tuommoista tyttöystävää, mutta en voi estääkkään heidän seurusteluaan. Jos sen tekisin, niin poikani tuskin puhuisi minulle enää koskaan.

Vastaa aiheeseen: Ongelmia tyttöystävän kanssa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös