Siirry sisältöön
Nimetön

Poikani 16 v on riippuvainen pelikonsulien sekä netin maailmaan. Hänen elämänsä pyörii alati pelien ympärillä, koulu menee miten menee ja käy jos kerkee linkkiin? Ilta menee täysin pelatessa sekä viikonloput. Kun kehoitan lopettamaan tuntuu kuin sanani soljuisivat kuuroille korville. Kaverit ovat jääneet pois, harrastukset samaten. Mopokin on rikki se kuulemma estää sosiaalisen elämän. Kysyin että eikö nykyajan nuori voi käydä kavereillaan ilmaan mopoa? Poikani sanoi että ei halua käydä kavereiden kanssa ulkona koska ei tunne tarvitsevansa viinaa tai muita päihteitä ne eivät häntä kiinnosta. Kyselin että eikö muuta voi kavereiden kanssa tehdä kuin juoda? Ilmeisesti nykyajan mukulat ei muuta tee vapaalla joten poika on katsonut pahaammaksi olla kotona..pelimaailmassaan. Isälle (ollaan erottu) olen yrittänyt soittaa ja kertoa tilanteesta sielätkin tulee vain että koeta jaksaa..??!! Miten voisin saada poikani huomion johonkin muuhun kuin pelaamiseen tällä en nyt tosiaankaan tarkoita sitä että se juominen on se toinen vaihtoehto..

Nimetön

Huomenta. Poikani 14v pelaa myös netissä melkeen kaiken vapaa-ajan. Hän lopetti kesällä aktiivisen jalkapalloharrastuksen ja käy nyt liikkumassa kavereiden kanssa hyvin satunnaisesti 0-2 krt/vko. Meillä oli kahtena edellisiltana kovinkin rajua yhteenottoa kun halusin tehdä netin käytölle rajat. Tavaroita lensi kun poika käyttäytyi kuin uhmaikäinen. Itse pysyin 99% ajasta rauhallisena, mistä olen kovin ylpeä. Välillä tuntui tosin että onko poliisille soittaminen ainoa keino selvitä tästä, mutta luojalle kiitos poika rauhoittui ja saimme keskusteltua asiasta.
Olin päättänyt aiemmin että nyt netin holtittomalle käytölle tehdään edes jonkinmoiset säännöt. 8:lle luokalle mentäessä kokeiden arvosanat olivat laskeneet ja pojan illat täyttyivät koneella istumisesta. Lähinnä hän pelaa runea sekä mesettää ystäviensä kanssa.
En osaa muuta sanoa kuin että sinä laadit säännöt. Se on ihan hirveätä ja vaatii rohkeutta. Minullakaan ei ole mitään apua pojan isästä, joka asuu yli 200km:n päässä ja tapaa poikaansa todella harvoin. Tunsin olevani ihan yksin ja siksi päätin että koska ei ole vaihtoehtoja niin minun on ihan itse selviydyttävä tästä sodasta.
Minunkin pojallani on kovin vähän muuta kanssakäymistä kavereidensa kanssa. Luonteeltaan hän on sosiaalinen mutta tykkää olla kotona eikä juoksennella pitkin kyliä. Sanoi, että osa rinnakkaisluokan oppilaista harrastaa jo tupakinpolttoa ja kaljan kiskomista. Jos se on todellakin se ainoa toinen vaihtoehto niin on sitten mieluummin kotosalla.
Tiedän tunteen kun olo on kovin riittämätön. Me teimme selkeät kirjalliset säännöt eilen, että netti menee kiinni klo 22 arkisin. Hän rupeaa saamaan 5e:n viikkorahaa mihin sisältyy myös kotitöitä (imurointia ja tiskikoneen tyhjentämistä). Kaikkein kamalimman pyörremyrskyn jälkeen löysimme siis puheyhteyden ja istuimme keittiön pöydän ääressä (yhdessä vaiheessa pojalla oli jo olohuoneen tv sylissään että hänpä pudottaa tämän. Sanoin rauhallisesti että miettii nyt hyvin tarkkaan mitä tekee – en siis huutanut vaan annoin hänen itsensä päättää mitä tekee).
Toivon sydämestäni että tämä tästä rauhoittuu.
Ole luja ja mieti minkälaisen sopimuksen haluat nuoresi kanssa. Sinä olet se aikuinen jolle poikasi kohdentaa kaiken mielipahan ja osasi ei todellakaan ole helppo.
Vaikka se on miten vaikeaa, niin ole rohkea ja tee poikasi kanssa sopimus. Ei kaikista nettiriippuvaisista nuorista tule mitään massamurhaajaa – sitä älä pelkää – mutta sinä päätät miten teidän perheessänne eletään ja toimitaan. Yhteenotto voi olla rajukin mutta hei: ensi kesään mennessä se on jo ohitse :o9

Voimia! t: toinen yh

Vastaa aiheeseen: peliriippuvuus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös