Siirry sisältöön

Poikani haluaa yökyläillä tyttöystävänsä luona

15-vuotiaan isä

Onko ok, jos poikani haluaa yökyläillä tyttöystävänsä luona?

MLL:n vanhemmuuden tuen ammattilainen

Jokainen perhe toki päättää itse, mitä sallivat ja mitä eivät. On kuitenkin muutamia asioita, mitä on hyvä ottaa huomioon, kun asiaa pohtii esimerkiksi yökyläilevien nuorten tulisi olla samaa ikäluokkaa ja samassa kehitysvaiheessa. On myös hyvä tuntea nuoren seurustelukumppani sekä olla yhteydessä hänen vanhempiinsa ja varmistaa, että molemmilla on lupa yökyläilyyn. Vanhempana on myös hyvä miettiä, onko oma nuori kykenevä ottamaan vastuuta itsestään sekä toisesta – luotatko nuoreesi?

Onko yökyläilyssä jotain mikä epäilyttää tai huolestuttaa sinua ja mistä nämä tunteet johtuvat? Jos pelkona on, että nuoret harrastavat seksiä niin on hyvä muistaa, että yökyläily ei automaattisesti tarkoita seksiä. Jos yökyläily vielä mietityttää sinua niin juttele siitä yhdessä poikasi kanssa. Voit esimerkiksi kysyä, miksi hänelle on niin tärkeätä, että saa olla yökylässä tyttöystävän luona.

Mikäli asia tai muut nuoren kehitykseen liittyvät seikat pohdituttavat, voit varata ajan maksuttomaan ja anonyymiin chattiin täältä:

Ajanvarauschat – Mannerheimin Lastensuojeluliitto (mll.fi)

Alueelle ‘Kysy ammattilaiselta murrosiästä’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös