Siirry sisältöön
Nimetön

Minulla on kolme poikaa 7v, 4v, ja 2v.
Nyt lomalla olen taas huomannut kuinka hukassa vanhemmuuteni on. Ainoastaan silloin kun lapset katsovat televsiota tai ovat tietokoneella meillä on rauhallista. Muutoin he huutavat ja parkuvat kuorossa. Kiusaavat toisiaan eikä mitään muuta.

En viitsi olla aina keksimässä tekemistä lapsille, mutta he eivät toisaanaakaan keksi mitään itsekään.
Olen jostain lukenut että ”mitä minä tekisin”- on luovuuden lähde, mutta ei näiden yksilöiden kohdalla.

Jopa 2v puhuu minulle vastaan ja haistattelee.
Jäähyllä jaksavat istua vaikka koko päivän ilman että sillä olisi mitään vaikutusta käytökseen.

En vain osaa kasvattaa lapsia. Mistä apua?

Nimetön

Minulla 2 ja 3,5- vuotiaat lapset.

Koko ajan on ohjattava jso ei halua tappelua kuunnella, ainakin meillä. Viime aikoina olen alkanut ulkoistamaan itseäni riidoista toteamalla: selvittäkkää itse riitanne.

Olisiko paikkakunnallasi jotain vanhemmuus-kursseja? Minä sain apua Tomiva Perhe-kurssista ja Thomas Gordonin kirjoista.

Nimetön

Hei, et voi vanhempana ”vetää töpseleitä” seinästä ja todeta että selviytykää itseksenne, tuon ikäisillä lapsilla ei ole minkäänlaisia valmiuksia selviytyä ilman aikuisen ohjausta ja tuka. Vanhemmuuteen kuuluu lukematon määrä arkisia ongelmia ja turhautumisia mutta työt on vain tehtävä. Vanhempien vastuulla on antaa lapsille turvallinen koti jossa ei lyödä, haukuta, ollaan tasapuolisia ja kaikki otetaan huomioon,kaikki saavat rakkautta ja opetusta siitä miten tässä maailmassa ollaan ja eletään, käytöstavat on pakko lapsena oppia, jos ei opita lyö päätä seinään koko ikänsä. Jos ei arkinen elämä suju kotona kaikkia tyydyttävällä tavalla ja elämä lasten kanssa on yhtä taistelua kannattaa olla avoin ja hakea heti apua ennenkuin uupuu. Voimia!

Nimetön

Hei!

Onnittelut Itsellesi, että olet rohkeasti tiedostanut asian.
Ikäerot ovat aika isot nuorimman ja vanhimman välillä: 5 v.
Harrastaako vanhin poikasi koulun jälkeen mitään: jääkiekkoa/jalkapalloa/sählyä? Vuorovaikutus on Teidän perheessä hukassa ja tavat kasvattaa eri ikäisiä.

Sinuna lähtisin ihan näin liikkeelle: ketään ei kiusata, vanhemmillekaan ei puhuta haistattelemalla jne. SINÄ olet auktoriteetti perheessä ja annat samalla turvallisuuden tunteen itsellesi ja lapsillesi.

Mitäs jos ottaisit viikko-ohjelmaan: viikonloppuna ainakin käytte luistelemassa porukalla (sinun ei tarvitse, koska on se pieni vahdittavana), uimahallissa löytyy myös kaikille kivaa tekemistä. Järjestät kerran viikossa satuillan, lapset vuorotellen päättää, mitä luetaan. Kerran viikossa pidätte lautapeli-illan ja viikottain ihan vaan juttelette pötkötellen lattialla patjoilla/sohvalla tms. Vaihtelet vähän ohjelmaa kunnon/sään mukaan. Lapset voi ottaa myös mukaan ruoanlaittoon: isoin poika auttaa eri tavalla, kuin 2 v, joka vois laittaa vihanneksia kattilaan tai astiat yhdessä 4 v kanssa pöytään.

Vastaa aiheeseen: Puna Hilkka

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös