Siirry sisältöön
Nimetön

Hei,

Olen epätoivoinen. Minulla on kohta 2,5 kk vanha vauva. En ole palautunut synnytyksestä vielä. Synnytyksestä asti virtsa on valunut holtittomasti, ja se rajoittaa elämääni pahasti. En oikein halua poistua kotoa. Lisäksi sain pahan rintatulehduksen, josta jo toivuin. Jälkivuodon jälkeen on tullut kaksi kuukautisvuotoa muistuttavaa verenvuotoa, mutta välissä oli vain pari viikkoa, jos sitäkään. Olen valittanut neuvolassa ja soittanut terveyskeskukseen. Sain jälkitarkastuksessa (lääkäri oikein sanonut mitään, vaan tuntui että ainoa mikä kiinnosti oli se todistus) lähetteen gynekologille. Ajan sain helmikuulle, mutta se peruttiin sieltä käsin, koska kuulemma menee vuosi toipua. Sain lähetteen fysioterapiaan, mutta riittääkö se? Siihenkin aikaan on lähes kuukausi. Lähinnä kysyn, onko muilla kokemusta tällaisesta, sillä lähipiirissä ei ole? Haluaisin kuulla että tämä menee ohi. En jaksa enää. Kipuja ei ole, mutta en jaksa tätä enää. En vuotta, en mitenkään. En jaksa uskoa, että tämä menee ohi ilman leikkausta tai jotakin, siksi kysyn kokemuksia? Mietin myös, että kun tämä on tällaista, onko mikään ihme että synnytyksen jälkeen masentuu :/ pahinta on, etten saa apua, vaikka sitä olen yrittänyt hakea.

Nimetön

Hei!
Ymmärrän sinua hyvin! Itselläni sektio takana ja palautuminen kesti kauan. Olisiko sinulla mahdollista käydä yksityisellä lääkärillä vaivojesi kanssa? Ethän tietenkään voi odottaa vuotta että oireet häviävät. Jotain on saattanut tapahtua synnytyksessä – eikö sairaala ota sinua vastaan jälkitarkastukseen? Kyllä niiden pitäisi. Jos sinulla on mies, voisiko pyytää häntä mukaan lääkäriin niin hän voisi patistaa niitä auttamaan sinua? Usein sitä ei jaksa väsyneenä pitää puoliaan…voimahali sinulle, toivottavasti saat apua ja oireet häviävät.

Nimetön

Hei,
Minulla synnytys komplikaatioita ja palautuminen kesti. Virtsankarkailuun minulla auttoi lantiopohjalihasten harjoittaminen erittäin paljon. Monta kertaa päivässä, vähintään 3 kertaa. Karkailu minulla ei ollut holtitonta mutta tuli paljon.

Nimetön

Eihän siihen nyt vuotta mene että palautuu synnytyksestä, mitä mutu tietoa se gyne on oikeen puhunut.. heti synnytyksen jälkeen tulisi aloittaa lantionpohjalihasten harjoittelu ja useasti päivässä.toimii kyllä vaikka aloittaisi vasta puolivuottakin myöhemmin niin tepsii. Mutta jos harjoituksilla ei saa virtsankarkailua kuriin niin kyllä ehdottomasti gynekologin tulisi sinut tutkia ettei ole jäänyt vaurioita jotka selittäisivät ”holvauksen”. Tosi surkeaa palvelua olet saanut, mutta toivottavasti olet löytänyt apua?

Nimetön

Joskus neuvolan kiinnostus äitiin tuntuu loppuvan, kun lapsi on pihalla. Se on vähän harmillista. Tilanteesi on myös harmillinen, koska et uskalla lähteä kotoa. Ymmärrän tuskasi. En päässyt kävelemään kahteen kuukauteen synnytyksen jälkeen kovinkaan hyvin ja seinät alkoivat kaatua päälle. Olisiko inkontinenssisuojista tai suuresta siteestä apua niin, että pääsisit nauttimaan keväästä.

Joillakin jälkivuotokin vain jatkuu ja jatkuu… Loppuu onneksi sekin lopulta. Kuukautisetkin voivat alkaa jo pian synnytyksen jälkeen ja hakea rytmiä. Jos vuoto huolestuttaa, niin gynekologilta saat varmasti vastauksen.

Virtsankarkailu liittyy yleensä heikkoihin lantionpohjalihaksiin. Suosittelen lämpimästi treenaamaan. Aina treeni ei kuitenkaan auta, mutta huolestuisin karkailusta vasta 3-6 kuukautta synnytyksen ja treenaamisen jälkeen.

Toivottavasti apu löytyy ja tilanteenne muuttuu valoisammaksi.

Nimetön

Hei, ymmärrän todella hyvin miltä tuntuu kun fyysisesti ei ole toipunut ja haitat vaikuttavat päivittäiseen elämään. Totta on että sanotaan, että raskaudesta ja synnytyksestä kestää vuosi parantua. Mutta virtsaamisongelmiin pitää puuttua aikaisemmin, mikäli ne haittaavat päivittäistä elämää. Itse otin 5kk neuvolassa asian varovaisesti puheeksi ja neuvolan th oli sitä mieltä että hyvä kun viimein otin asian puheeksi ja ohjasi varaamaan lääkärille ajan mahdollisimman pian, että saan lähetteen naisten poliklinikalle. Lääkäri kirjoitti heti lähetteen, eikä sitä tule perua poliklinikalta. Siellä tulee saada käydä ainakin tarkistamassa, että tekee lantionpohjalihaksia oikein yms. Vaadi itsellesi hoitoa, sillä tätä ongelmaa ei pysty korjaamaan myöhemmin, mikäli nyt ei saa vahvistusta jumppaan yms.

Nimetön

Olen unohtanut kertoa kuulumisia, kiitos teille viesteistänne. Vauva on nyt 7 kk ja sain apuvälineen minkä avulla elän lähes normaalisti. Lantionpohjalihaksia yritän jumpata, mutta joudun leikkaukseen hyvin todennäköisesti. Leikkaus tehdään mieluummin vasta noin vuoden kuluttua synnytyksestä. Eli tilanne ei tosiaan ollut normaali ja avun saaminen kesti luvattoman kauan. Mutta siis tällainen tapaus täällä.

Vastaa aiheeseen: Synnytyksen jälkeen, terveys

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös