Siirry sisältöön
Nimetön

Mita tehda kun paivakoti syrjii lasta ? Siskoni poika 5.5 vuotta, on paivakodissa jossa hanta kohdellaan jatkuvasti eri tavoin kuin muita ryhman lapsia, ja hanesta ei huolehdita samalla tavoin kuin muista lapsista. Esimerkki: lounaaksi on paisettua lohta kaikille lapsille , paitsi siskonpojalleni jolle annetaan ainoana kalapuikkoja (joita han tai vanhempi ei ole pyytanyt – pojalla ei ole erityistuokavaliota). Ryhmassa on myos jokaiselle lapsella annettu paallikkopesti – yksi on ’piirtamisen paallikko’, toinen ’jalkapallon paallikko’ jne – jokainen lapsi on jonkin alan paallikko, paitsi siskonpoikani. Viimeinen niitti oli kun poikaa haettiin kaatosateessa kotiin, ja henkilokunta ei ollut laittanut hanelle lainkaan sadevaatteita paalle – kaikilla muila lapsilla oli sadevaatteet ja poikaparka oli likomarissa sisavaatteissa ulkona ja on nyt kotona kuumeessa. Olemme ottaneet aiheet esiin paivakodin kanssa jossa poika on kaynyt jo useamman vuoden ja he sanoivat etteivat mitenkaan erityisesti yrita kohdella poikaa eri tavoin, ja etta yrittavat olla huolellisempia jatkossa. En tieda mita tehda jos tama kaytos jatkuu – lapsen itsetunto on kovilla ja han on menettamassa mielenkiinnon paivakotiin ja kouluun. Tulisiko ottaa yhteytta paivakodin hallitukseen ? Mita voin tehda jos ongelmia ei saada ratkottua ?

Nimetön

Jokaisella lapsella on oikeus tasavertaiseen kohteluun päiväkodissa. Mikäli tilanne ei korjaudu päiväkotihenkilökunnan kanssa keskusteluin, kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä päiväkodin esimieheen. Kunnallisessa päiväkodissa päivähoidon johtaja ja yksityisessä yrittäjä/päiväkodin hallitus. Jos muutosta ei tapahdu, voi etenkin yksityisen päiväkodin ollessa kyseessä viedä tapausta eteenpäin kunnan sosiaalitoimeen. Usein vastaavissa laiminlyönneissä lapsesi ei ole ainoa kärsijä vaan myös muut päiväkodin lapset voivat kokea epäoikeudenmukaisuutta. Ota asia rohkeasti keskusteluun muiden vanhempien kanssa. Toivottavasti lapselle voi kehittyä myönteinen käsitys itsestään, siinä tukeminen on kaikkien häntä hoitavien aikuisten velvollisuus!

Nimetön

Ota yhteyttä päiväkodin johtajaan, lisäksi alueen varhaiskasvatuspäällikköön tai alueen päivähoidosta vastaavaan esimieheen, numerot löytyy kaupungin tai kunnan sivustolta.
Samassa kesksutelussa suosittelen, että esitätte vahvan ja ehdottoman vaatimuksen, että lapselle järjestyy päiväkotipaikka toisesta päiväkodista.

Vastaa aiheeseen: Syrjinta paivakodissa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös