Siirry sisältöön
Nimetön

Kuinka paljon taaperon kanssa pitäisi leikkiä/ Kuinka paljon taaperon voi antaa leikkiä itsekseen (Aikuinen valvoo)? Mitä taaperon kanssa voi leikkiä sisällä? Meillä 1v 2kk taapero viihtyy leikeissä itsekseen, välillä käy halauksen hakemassa. Silti huono omatunto vaivaa, jos vaikka surffaan netissä tai luen lehteä lapsen touhutessa omiaan. Kotitöistä en sentään huonoa omaatuntoa pode. Lapsen on mielestäni terveellistä nähdä kotitöiden tekoakin.

Nimetön

En mäkään kokoaika leiki pojan kanssa, on samanikäinen. Välillä tehään yhessä palikkatornia ym juttuja mut enimmäkseen touhuaa itekseen ja leikkii isoveljen kanssa. En vaan jaksaisi kokojan leikittää toista. En usko että tarvii jatkuvasti huomiota

Nimetön

Järjestät vain aikaa, tilaa ja vähän välineitä ja tärkeimpänä; olet tarvittaessa saatavilla (ja siis myös keskeytät sen lehden luvun tai imuroinnin noin pienen kysessä olessa lähes aina kun hänellä on asiaa). En ole lasteni (3) kanssa leikkinyt juuri ollenkaan, mutta tavallisia kotipuuhia ollaan aina yhdessä tehty – lapsillehan ne ovat olleet leikkiä ja kaikki voivat olla iloisia.

Nimetön

Hei, mielestäni pieni hetki silloin tällöin riittää, jos lapsi leikkii yksin sehän on ihan ok. Pieni lapsi tarvitsee turvallisen aikuisen lähelleen jatkuvasti. N 1-vuotiaan kanssa voi lorutella, laulaa, katsella kirjaa/lukea satuja, yleensä olla vuorovaikutuksessa, nimetä asioita ja esineitä, pitää sylissä ja keinutella ja hyppyytellä. Voi myös tehdä yhdessä nuppipalapelejä(muutaman palan pelejä), lasta voi hieroa yms. Tuonikäinen tykkää ja on kiinnostunut kaikesta, voi rakentaa torneja, leikkiä leluilla yhdessä, tuonikäiset rakastavat piiloleikkiä; perinteistä piiloleikkiä(mene ensin piiloon niin että lapsi näkee mihin menet, näkee esim jalkasi)tai laitat vaan kasvosi piiloon ja kyselet ”missä äiti on” ym ym kaikkea vaan mitä itse keksit…Yhdessä oleminen ja leikkiminen ja vain saatavilla oleminen on kasvun kannalta tärkeää ja vahvistaa tunnesidettä ja opettaa lasta…Minna

Lost

Hei!

Minkä verran 4-vuotiaan kanssa tulisi leikkiä ja miten paljon hänen voisi olettaa jo leikkivän itse/itsekseen? Meidän 4-vuotias ei kykene lähes ollenkaan itsenäiseen puuhasteluun, vaan vaatii lähes jatkuvasti aikuisen huomiota ja läsnäoloa. Se käy ajan oloon hyvin raskaaksi. Ainoa asia, missä yksinkin voi olla on videoiden katselu.

Vastaa aiheeseen: Taaperon kanssa leikkiminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös