Siirry sisältöön
Nimetön

Miulla on kaksi poikaa, toinen kohta parivuotinen ja toinen keväämmällä 4. Molemmat on perhepäivähoidossa ja siellä isompi pukee lähestulkoon kaiken itse. Mutta sitten kun ollaan kotona, niin kiukkuaa ja touhuaa muuta kun pitäis pukea. Vähän väsyttää kun pienellä on aika karsea uhma ja pukeminen on tappelua ihan aina ( ulkovaatteiden siis)-tyyliin neljä raajaa sätkii kaikki eri suuntiin :D. OLis niiiin kiva kun isompi pukisi kotonakin – helpottaisi ulos lähtöjä. Kokeilin pari kertaa sellaista et jätin pojan pukemaan itse vaatteet ja menin pienemmän kanssa edeltä ulos – kävin vain kurkkaamassa välillä miten sujuu. Yhden kerran se sujui ok, mut sit poika alkoi leikkimään, kerran makasi puoliksi puettuna lattialla eikä liikuttanut eväänsäkään, yhden kerran tyhjensi lattialle kaikki korit missä oli lasten lapaset, hatut…..Onko muilla vastaavia kokemuksia – ja miten on ratkaisu lötynyt? Viimeksi kokeilin sellaista et isompi olikin ensimmäinen joka puki – ohjasin vieressä ja autoin tarvittaessa. Pystyi vähän sit ojentamaan jos alkoikin keksimään jotain muuta. Taidan jatkaa sitä konstia varmaan eteenkin päin. Ja onneksi on kesä tulossa. Jos se pukeminen sit kiinnostais kun on paljon helpompaakin.

Nimetön

Hei kahden pienen pojan äiti,
Kerrot poikiesi pukeutumiseen liittyvistä ongelmista, kiukuttelusta ja touhuamisesta. Monissa perheissä on lasten pukeutumien aikamoista sähläystä ja hidasta puuhaa.
Kerrot että 4-vuotias pukeutuu perhepäivähoidossa lähestulkoon itse. Tämä on hieno juttu. Mutta että kotona onkin enemmän haasteita. Hyvä idea, että jätät joskus pojan pukemaan itse. 4-vuotias on kuitenkin vielä sen ikäinen, että keskittyminen voi herkästi herpaantua, kun hän keksii jotain kiinnostavampaa tekemistä. Hyvä kuitenkin tätä vähitellen harjoitella ja välillä auttaa ja lempeästi patistaa eteenpäin.

Vaikuttaa siltä, että sinulla on hyviä ideoita poikasi pukeutumisen edistämiseksi. Hyvä jos pystyt pitämään pukeutumistilanteet kiireettöminä. Jatka vaan tuota pukemisen itsenäisyyden harjoittelua.

Mukavaa talven jatkoa.

Terveisin
MLL-päivystäjä Paula

Nimetön

Hei, luin kirjoituksesi ja ilokseni huomasin, että olit kokeillut erilaisia tapoja asian tiimoilta. Kerrot, että lapsesi pukee itse ollessaan perhepäivähoidossa, mutta kotona asia ei tunnu oikein sujuvan. Lohdutukseksi sanoisin, että se, mitä lapsi tekee kodin ulkopuolella on valitettavasti jotain muuta kuin kotona aika usein. Kotona omien vanhempien kanssa ollaan tekemisisissä kaikenlaisten tunteiden kanssa, mitkä saattavat saada aikaan vaikka minkälaista käyttäytymistä. Kerrot myös, että pukeutuminen oli sujunut helpommin, kun autoit häntä ensin ja vasta sitten nuorempaa. Tätä kannattaa varmaan jatkaa, kunnes taas tulee uusi tilanne.

Molemmat lapsesi odottavat varmaan Sinun olevan ”vain ja ainoastaan” hänen äiti, sisaruksethan käyvät tätä keskinäistä kamppailua vaikka millä tavalla ja miten kauan. Kotona voi myös heittäytyä ”avuttomaksi”, koska lapsi lähtökohtaisesti luottaa omaan vanhempaansa ja tietää, ettet jätä häntä.

Oikein paljon voimia Sinulle kahden lapsesi kanssa ja myös ”innovatiivisia” ratkaisuja arjen tilanteisiin.

Vastaa aiheeseen: Taisteluja..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös