Siirry sisältöön
Avun tarpeessa

Elikkäs meillä alkaa pakka hajoamaan totaalisesti. Meidän 15v tyttö karkasi viimeksi vappuna kotoa, ei suostunut tulemaan kotio ja sen jälkeen majaillut isosiskollaan (27v) missä mennyt hieman paremmin. Tällöin isosisko sai teinin luokseen ilman että poliisille tarvitsi soittaa, meille siis ei vastannut mihinkään viesteihin tai soittoihin ja snäpistä hävisi sijainti. Isosisko asetti tiukat rajat siellä olemiselle ja se sujui alkuunsa ihan hyvin, mutta nyt teini on lähtenyt sielläkin luistamaan säännöistä, lakannut puhumasta asioista ja kouluun ei meinaa millään mennä. Koulussa kuulemma kaikki hyvin, koulukuraattorin luona käynyt juttelemassa, mutta siitä ei kuulemma ole ollut mitään apua.

Nyt isosisko soitti ja kertoi, että näki viiltelyjälkiä teinin käsivarsissa ja löysi vessapaperiin käärityn verisen mattopuukon terän. Kouluterkalle soitan huomenna heti aamusta ja pyydän sieltä neuvoja tilanteeseen, mutta eihän tässä enään tiedä mitä pitäisi tehdä.

Olemme kokeilleet aikalailla kaikkea keskustelusta kotiarestiin, kertoneet että jos ei tilanne ala muuttumaan emmekä enään pärjää hänen kanssaan, joudumme sossuun soittamaan itse lastensuojelu ilmoituksen ja pahimmassa tapauksessa teini joutuu laitokseen. Tähänkin vastaus oli luokkaa ei kiinnosta.

Onko kellään kokemusta vastaavasta tai jonkinlaisia neuvoja, koska alamme kaikki olla hermoromahduksen partaalla tämän tilanteen kanssa

lastensuojelu työntekijä

Suosittelisin olemaan yhteydessä lastensuojeluun että saisitte perhetyötä ja tulea kotiin.

Alueelle ‘Elämää murrosikäisen kanssa’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös