Siirry sisältöön
Nimetön

Olen hämilläni. Tyttö asuu vielä kotona, on kiltti, ehkä vähän ujo, hoitanut kotityönsä ja koulunsa aina hyvin. Tällä hetkellä käy lukiota joka sujuu erinomaisesti. Ylioppilaskirjoitukset nyt tänä keväänä.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että tytöllä on suhde kolmekymppisen miehen kanssa. Olen ihan shokissa. En tiedä tyypistä mitään enkä ole koskaan tavannut koko miestä. Kielsimme tietenkin tapailemisen ikäeron takia. Tyttö ei kuitenkaan tottele eikä edes peittele suhdetta enää vaan käy miehen luona kielloistamme huolimatta.

Ensimmäisellä kerralla yritin estää lähtemästä. Tyttö ilmoitti että hän on täysi-ikäinen ja lain silmissä aikuinen eikä meillä ole enää valtaa määrätä hänen liikkumisistaan tai siitä kenen kanssa hän aikaansa viettää. Siispä luovutin.

En ole koskaan aiemmin nähnyt lastani tällaisena. Pelkään, että tyttö saa sydänsuruja ja mies käyttää häntä hyväkseen. Nykyään tyttö viettää melkein kaiken vapaa-aikansa miehen luona.

Tähän saakka olen luottanut tyttäreeni, mutta nyt en ole enää varma. Auttakaa!

Nimetön

Ymmärrän huolesi. Oletko (oletteko) yrittänyt kertoa tytölle, että olet huolissasi ja miksi olet huolissasi ja kuinka tärkeätä hänen onnellisuutensa on teille.

Kielloilla ei yleensä saa rakentavaa keskustelua aikaan. Tyttö on nyt täysikäinen ja seurustelu on jo alkanut, joten pitää miettiä miten tästä eteenpäin. Voisiko tytölle kertoa, että luotatte, että tyttö osaa arvioida suhteen eri puolia ja tekin haluaisitte tutustua henkilöön, josta on tullut tyttärellenne tärkeä. Tämä ei varmaankaan ole helppoa, mutta pitäisin tärkeänä, että saatte ylläpidettyä (tai luotua uudelleen) molemman puolisen luottamuksen aikuistuvan tyttärenne kanssa.

Täysikäisen valintoja ei voi suoraan estää, mutta voit vedota yhteisiin pelisääntöihin, niin kauan kun hän asuu kotona. Läheisten huoli on ymmärrettävää ja on kohtuullista, että perheenjäsenet tietävät missä kukin on ja kenen kanssa (etenkin, jos ei aio tulla yöksi kotiin).

Nimetön

Hei vaan. Onpa todella uusi tilanne vanhemmille. Ja tyttärelle myös. Tunteet ovat tulleet voimakkaina. Ymmärrän kaikkia osapuolia.

Ihan ensimmäiseksi voisitte korostaa tyttärelle, että huolenne kumpuaa rakkaudesta häntä kohtaan. Rakkaus sisältää aina myös huolenpidon, ja tästä teillä on nyt kyse.

Sanoit pelkääväsi, että tyttö saa sydänsuruja. Näin voi tietysti käydä. Toivottavasti teillä ja tyttärellä on siinä vaiheessa luottavaiset puhevälit, ja hän tietäisi, että tuette ja lohdutatte häntä. Sydänsuruilta tuskin kukaan välttyy tässä elämässä.

Pelkäät, että mies käyttää tytärtä hyväkseen. Tästä saisi paremman selon, jos pääsisitte tapaamaan miehen.

Voisikohan tämä poikakaveri/miesystävä tulla käymään teillä tai sitten tapaisitte porukalla puolueettomalla maaperällä esimerkiksi kahvilassa, vaikka pikaisestikin. Teitä vanhempia helpottaisi suuresti, kun näkisitte miehen. Hänessä täytyy olla jotain kivaa ja valloittavaa, koska fiksu tyttärenne on ihastunut häneen. Ikäero sinänsä ei ole huono asia, jos suhde on lämmin ja kunnioittava.

Olisi tyttärelle hyvä, jos hän saisi teiltä hyväksynnän seurustelulle ja hän silti hoitaisi koulutyönsä edelleen hyvin. Ja että tietyt perusasiat kuten ehkäisy olisivat kunnossa, ettei sillä saralla tule yllätyksiä.

Jos tytär tai mies kieltäytyy yhteistapaamisesta, on vakavan keskustelun paikka. Silloin ehkä huolenne on aiheellinen.

Kaiken kaikkiaan, on tosi tärkeää, että keskusteluyhteys tyttären kanssa säilyy.

Valoisaa kevättä teille!

Vastaa aiheeseen: Tottelemattomaksi muuttunut 18v tyttö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös