Siirry sisältöön
Nimetön

Meillä on vähän erikoinen ongelma tyttären kanssa. Hän on 16 ja opiskelee ammattiopistossa. Ongelmana on hänen uhmansa joka kohdistuu omaan ihonhoitoonsa. Eli hänellä on aika lievä akne, johon hän on saanut ihotautilääkäriltä voiteet ja muiltakin esim. Kosmetologeilta neuvoja. Kyse on vain siintä, ettei hän käytä näitä voiteita! Hän repii finnejä poskista ja usein ne ovatkin aivan verillä, jonka hän sitten peittää meikillä ja puuterikerrroksilla. Ja tämä on jatkunut jo vuoden verran. Olen siis yrittänyt hyvällä ja pahalla. Saa ikuiset arvet. On rumaa. Mutta hän uhmaa ja sanoo että omahan on naamansa. Siis niin turhauttavaa! Nätti tyttö ja kamalan näköiset posket. Arvilla ja ruvilla päivästä toiseen. Onkohan tämä samaa kuin viiltely jollakin tapaa? Mikä ihme neuvoksi?

Nimetön

Hei,
En osaa sanoa, onko tuo tyttäresi käytös uhmaa vai jotain muuta, mutta voin kertoa omista kokemuksistani aknen kanssa. Olen elänyt sen kanssa yli 20 vuotta, joten kokemusta on. Eniten ihon kuntoon vaikuttaa hormonit. Välillä iho on parempi välillä huonompi riippumatta siitä, miten olen sitä hoitanut. Ehkä tyttäresikin on turhautunut tilanteeseen ja jättää siksi voiteet käyttämättä? Akne on pahimmillaan hyvin ahdistava tauti, joten tyttären ahdistusta ei ehkä kannata lisätä kommentoimalla finnejä ja arpia. Kannattaa ehkä ennemmin keskittyä parempiin puoliin ulkonäössä ja koko tytössä muutenkin.

Kosmetologien neuvot liittyvät yleensä puhdistamiseen ja he puhuvat fnneistä epäpuhtauksina. Itse olen kokenut tämän hieman leimaavana, koska olen kuitenkin aina huolehtinut ihoni puhtaudesta ja silti finnejä on tullut. Akne on ihotauti, johon voidaan mielestäni paremmin vaikuttaa lääkkeillä. Toki puhdistuskin on tärkeää, mutta se ei yksinään auta, jos kyseessä on ihon syvempien kerrosten ongelma.

Lääkevoiteita on olemassa monenlaisia. Jotkut kirveleävt ihoa ja jotkut värjäävät vaatteet, tyynyliinat ja pyyhkeet. Joitakin ei saa käyttää rikkinäiselle iholle, mikä aiheuttaa sen, ettei niitä voi oikeastaan finnien päälle laittaakaan. Oletko kysynyt tyttäreltä, onko voiteissa joku ikävä ominaisuus, minkä takia hän ei halua niitä käyttää? Jos tällainen syy löytyy, kannattaa käydä uudestaan lääkärillä ja pyytää reseptiä jollekin toiselle valmisteelle, joka sopisi paremmin.

Itselläni akneen auttoi jossain vaiheessa yllättäen uuden tyynyn ostaminen. En ollut tullut ajatelleeksi, miten paljon tyynyyn kertyy mikrobeja, jotka pääsevät tyynyliinan läpi kosteuden mukana, jota ihmisestä erittyy nukkumisen aikana. Pelkän tyynylinan ahkera vaihtaminen ei siis riitä, vaan tyynyäkin pitäisi muistaa pestä muutaman kuukauden välein ja se pitäisi säännöllisesti vaihtaa kokonaan uuteen.

Toivottavasti näistä neuvoista on edes pientä apua teille.

Nimetön

Hei, meillä nuori sai avun roacuttan kuurista. Acne oli erittäin paha ja jo parivuotta oli syöty oricykliniä ja käytetty lääkevoiteita. 4kk kuuri kuivatti finnit kasvoista ja selästä ja nyt niitä ei ole tullut enää lisää. Ostimme lääkkeestä halvempia rinnakkaislääkettä ja vaikka alussa kaikki tuntui vaikealta niin myöhemmin poika kiitteli että kannatti. Tsemppiä teille. Nuo ovat nuorelle isoja asioita ja toivon että saatte avun

Vastaa aiheeseen: Tyttären erikoinen uhma

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös