Siirry sisältöön
Nimetön

Isä muutti pois jokin aika sitten. Kohta 13 v ja 10 v nahistelevat töissä ollessani, nuorempi viestittää minulle töihin että sisko tappaa. Nuorempi puhuu tunteistaan melko avoimesti, esikoinen on sulkeutuneempi asioistaan. Kun yritän jutella esim. erosta, tokaisee vaan että siitähän on jo sata vuotta, kaikki on ok. Nuorempi kertoi että ei uskalla tulla koulusta kotiin, kun sisko nimittelee ja kiusaa ja käy käsiksi. Rankaisut esikoiselle ei oikein toimi, jos uhkaan evätä tietokoneen käytön yms. sanoo vain että en sitä tarvitsekaan. Positiivista palautetta on vaikea antaa, kun aihetta ei ole. Työaikani ovat iltapainotteisia ja pystyn olemaan tyttärien kanssa liian vähän. Ns. omia menoja minulla ei ole. Isänsä käy silloin tällöin kääntymässä, mutta mukavana miehenä ei ota kantaa mihinkään.

Nimetön

Voisko lasten isä tehdä osansa ja hoitaa lapset sinun iltavuorojen ajan? Silloin heidän ei tarvitsisi olla kahdestaan kotona. Voisitko pyytää itsellesi aamu/päivävuoroja perhesyistä?

Soittaisin sinuna perheneuvolaan ja kysyisin neuvoa mitä lasten riitelylle ja tappelulle voisi tehdä, koska on tärkeää saada sisarusten välit kuntoon. Pienemmän ei pidä joutua pelkäämään isompaa sisarusta. Varmasti ero rassaa lapsia, joten näkyy näin käytöksessä.

Voitko pyytää sukulaisilta tai ystäviltä apua? Jos joku yli 16- vuotias ehtisi olla vaikka parina iltana teillä kotona,se helpottaisi varmaan tilannetta kovasti. Jos saisit vaikka SPR:n kautta sijaismummon tms. ystävän? Joku ratkaisu varmaan löytyy, kun sitä pohtii muiden kanssa. Ihmiset harvoin kieltäytyy auttamasta kun pyytää apua.

Nimetön

Pikkusisko on kovilla, ja kuitenkin on vasta 10. Liian pieni jäämään yksin aggressiivisen isosiskon kanssa. Pyydä perheneuvolasta tai sos.toimistosta apua, ja tee se PIAN. Lastensuojeluasia.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös