Siirry sisältöön
Nimetön

14-vuotias poikani haluaa välttämättä jäädä tyttöystävälle yöksi, enkä oikein tiedä, voinko antaa luvan. Olin päättänyt aikaisemmin, että ei missään nimessä ennen ripille pääsyä, mutta nyt alan olla jo aivan väsynyt jatkuvaan jankkaamiseen. Ja sitten tämä perinteinen, kuinka voinkin olla noin vanhanaikainen ja kaikki muutkin saa…

Meiltä on tyttöystävän luo noin 20 km ja olisi tietenkin itsellenikin helpotus, ettei viikonloppuöisin tarvitsisi enää ajella hakemaan. Tyttöystävä on samanikäinen ja hänen perheelleen se kuulemma kävisi. Toki aion tämän puhelinsoitolla tarkistaa ennen kuin teen päätöksiä.

Mutta olenko siis oikeasti muinaisjäänne, jonka pitäisi tuulettaa hiukan asenteitaan ja luottaa enemmän lapseensa…?

Nimetön

Mielestäni et ole vanhanaikainen.En antaisi 14-vuotiaan jäävän vielä tyttöystävälleen yöksi.(Oma poika täyttää kohta 14-v.jos hän kysyisi, kieltäisin ehdottomasti)Päiväs aikaa ehtii kyllä seurustella riittävästi.Jostain kasvatus kirjallisuudesta luin ,että jos lapselle antaa vapauksia liian nuorena liikaa, niin he alkavat vaan anella niitä lisää ja lisää.Niinkuin se varmaan onkin niin monen osalta.

Nimetön

Ihmettelen suuresti 14v tytön vanhempia, jotka ottaisivat seurustelukumppanin yöksi ?!? Ei kuulu tuon ikäisille vielä.

Minä varmistan kavereiden luona kyläilyt yleensäkin vanhemmilta. Minusta on kohteliasta, jos meille on joku tulossa, että vanhemmat myös soittavat.

Nimetön

Hei,

Samaa mieltä, aivan liian nuori. Jo aikaisempaan viestiin kommentoin samaa, sillä minulla on tytär, joka täyttää tänä vuonna 17v. On seurustellut samanikäsen pojan kanssa jo 1,5v, mutta ei vielä puhettakaan että jäisi yökylään. Ovat alaikäsiä, ja muuten kyllä voivat seurustella, mutta yökylä on vielä kielletty. Kotiin viikonloppuisinkin on tultava jo puol kymmenen.

Myös itseäni helpottaisi jos yöpyisivät, että ei tarvitsisi joka viikonloppu käydä hakemassa. Mutta tämä on usein vanhemmilla se ongelma, että oma mukavuudenhalu vie voiton, ja ei aina ole kärsivällisyyttä lasten ja nuorten kanssa. Mutta kun vaan jaksaisimme aina sen muistaa, että meidän elämästä se on vain muutama vuosi, että jaksaisimme olla epäitsekkäistä. Se kantaa tulevaisuudessa hedelmää.
Tsemppiä :)

Nimetön

Kuulostaa ihan samalta kuin meillä. Poika 14 jankuttaa jatkuvasti tyttöystävän luona yöpymisestä. Pari kertaa jo jäänyt jopa kiinni siellä yötä olosta, vaikka on kielletty. On siis sanonut olevansa kaverilla. Minun mielestä ovat kanssa liian nuoria, tyttöystävän äidin mielestä olisi ok. Tästä saan taas jatkuvasti kuulla, kun tyttöystävän äiti on niin paljon rennompi ja ”chillimpi”. Pysytään vahvoina! Kyllä ne vielä ehtivät yhdessä yöpymään.

Nimetön

No minä olin 13-kesäinen kun tyttöystäväni oli meillä uudenvuodenaattona yökylässä. Ammuskeltiin siinä mun porukoiden kans raketteja ja sillesti. Sit jossain vaihees mentii sisälle. Otettii siinä sitten vaan mun huoneeseen ruokaa (lue: suklaata) ja limpparia. Ne ei enää klo 00:00 jälkee tullu kyselee mitään, saatiin olla rauhassa. Sinä yönä sitte valvottiin 6:30 asti flikan kanssa ja makoiltiin mun sägyssä (melkein parisängyn kokoinen). Seksiä ei harrastettu, ei käyny edes mielessä, mutta siis pussailtiin, halailtiin, oltiin sylikkäin, juteltiin. Sit aamuyöllä käytiin vierekkäin nukkumaan, hän patjalla mun sängyn vieressä. Herättiin klo 15:30 ja pussailtiin siinä vielä, sit hän meni kotiin. Hänen äiti oli sitä mieltä että eri huoneissa nukutaan yms. mutta minun äitipä ei sitä tiennyt. Se yö oli ihana.

Eli: jutun vitsi on siinä et äiti luotti muhun ja minä äitiin.
Äitin puolesta voitiin nukkua samassa huoneessa. Ties etten tee mitään vastuutonta, en juo polta käytä aineita yms.. Mul ei oo lukkoo ovessa, eli se ois millon vaa voinu tulla sisään. Mut se ei tullu, ja mun ei tarvinnu hermoilla siitä ku tiesin et se ei tule. Laitettiin jopa nukkumaan käydessä hius oven väliin, että nähään käykö se huoneessa päivän aikana. Vaikka herättiin vasta 15:30, EI OLLUT. Vaikka se kaikkia muita mun asioita urkkii (hyvää tarkoittaa) niin sen tajuaa ettei tulla huoneeseen jos tyttö on kylässä. Siis jos on asiaa, koputetaan ja odotetaan että ovi avataan.

En tehnyt mitään vastuutonta koska tiesin, et jos teen niin äiti ei enää muhun luota ja en saa olla rauhassa. Siis kun olen kunnolla, ansaitsen luottamusta ja omaa rauhaa flikan kanssa, ja tiedän että se rauha on entinen rauha jos erehdyn esim. juomaan. Ottakaa tästä kuule oppia.

Nuorempaa näkökulmaa

Olen itse 16-vuotiaan tytön äiti. Tyttäreni ei ole seurustellus kauaa nykyisen poikaystävänsä kanssa (17v), mutta he viettävät aikaa niin tiiviisti toistensa kanssa, ettei seurustelu aikaa edes huomaa.

En itse aluksi lämmennyt tälle yökyläily asialle, koska tottakai ei ketään vanhempi varmastikkaan halua ajatella lastaan harrastamassa seksiä alaikäisenä. Mutta pienen pohdiskelun jälkeen annoin kuitenkin tyttäreni jäädä yökylään, koska pojan vanhemmat olivat kotona.

Kun asiaa tarkemmin ajattelee niin ei yökyläily poikaystävän luona kuitenkaan eroa päivällä kyläilystä, koska kyllä nyt herranjumala 16 ja 17 vuotiaat nuoret seksiä harrastavat päivälläkin.

Koen itse, että seksiä on vaikeampi harrastaa yöllä, jos nuoren kumppanin vanhemmat ovat kotona, sillä pitää olla erityisen hiljaa.

Keskustelin kuitenkin asiasta tyttäreni kanssa ja hän sanoin samaa mitä äskettäin totesin. ”Äiti, me harrastetaan seksiä ihan päivälläkin, ei se yökyläily asiaan vaikuta mitenkään. Enkä mä halua (nimi muutettu) Vernerin luokse yökylään, että voisin harrastaa seksiä, mä haluun vaan nukkumaan Vernerin viereen.”

Hmm…

Mitä pahaa siinä on jos on tyttöystävän luona yötä?!

lobotomy

Jos teinit aikovat jotain tehdä, niin hehän sen myös tekevät oli siihen lupa eli ei. Et voi estää lapsiasi harrastamasta seksiä, voit vain varmistaa että jos hän niin tekee niin se tapahtuu turvallisesti tarkoittaen sekä ehkäisyä, sitä että hän tekee vain mitä haluaa ja on henkisesti ja fyysisesti kypsä eikä tee mitään koska painostetaan, ja että se tapahtuu turvallisissa olosuhteissa, kuten omassa kodissa. Olen nähnyt tästä aiheesta paljon keskusteluita ja vaikka itse olin vasta 20 ekalla kerrallani, niin moni on sanonut samaa että jos nuori pari aikoo niin hehän tekevät sen sitten vaikka lumihangessa huoltiksen takana jos muualla ei onnistu…
Tässä oikein hyvä vastaus Quora:n palstalta samasta aiheesta:

”When I was 13, my boyfriend’s mother had a rule about us leaving his bedroom door open whenever I came to visit. There were enough people running around in the house to assume that there was no way we’d get away with doing anything we weren’t supposed to, or even dare to try it.
But we were in love and determined to have sex, so you know what we did? Lost our virginities as quickly as possible with the door wide open in hopes that no one would walk by before we’d finished doing the deed.
Do you know where we would have done it had I not been allowed to visit him at all? Anywhere possible. At someone else’s house, in some random persons garage, a laundry room in some apartment complex, a public bathroom, behind a building, etc. But I’m really glad I got to lose my virginity in a bed. (Our relationship lasted for 3 years by the way, and we did end up being allowed to have sleepovers, and even lived together for a while, which turned out to be great preparation for the relationships I went on to have as an adult).

Moral of the story—you can’t stop your kids from having sex, so just do your best to make sure they’re doing it in a safe way, in a safe place. Let ‘em have sleepovers, as long as it’s not violating any laws in your area. But make sure the girl in this situation is on birth control.”

playerboy

mitä [osa tekstistä poistettu] väliä sillä on jos käy tyttystävän luona yötä. mulle oma tyttis on tärkeä. miks et vain anna pojan mennä? ei hän siinä ole mitään vikaa mennä oman rakastetun kotiin yökylään.

joten annatko pojan mennä?

.Tarina.

Mielestäni luotto on tärkein. Tyttäreni on kysynyt, että; ”äiti, saako meille tulla joku poika yöksi”
Sanoin vaan että kyllä voi, sillä luotan tyttäreeni ja hänen päätöksiinsä. Loppuviimeksi jankkaaminen ja suora kielto ei ole hyvä ratkaisu, sillä nuoret tekevät mitä lystäävät, kiellosta huolimatta. juttelin tyttöni kanssa, ja puhuimme pitkään siitä, että onko hän valmis seksiin. Loppuviimeksi tyttäreni totesi näin: ”Aion tehdä se joskus. Usko pois. Odota vaan, haluun vaan vielä olla poikkiksen kaa vierekkäin, ilman mitään taka-ajatuksia.” Uskoin tytärtäni, sillä hän luotti minuun puhumalla avoimesti, itse aion luottaa häneen antamalla hänen yökyläillä pojan kanssa.

Vastaa aiheeseen: Tyttöystävän luona yökylässä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös