Siirry sisältöön
Nimetön

Erosin muutama vuosi sitten lasteni isästä ja muutin samalle paikkakunnalle työn ja lasteni vuoksi. Lapseni kävivät luonani säännöllisesti, kunnes vuosi sitten miesystäväni muutti luokseni. Aluksi hän kehui ja oli mukava minulle sekä lapsille. Hän on kuitenkin alkanut käyttäytymään haukkuvasti ja uhkaavasti ( on käyttänyt myös väkivaltaa). Miesystäväni suuttuu aina kun lapseni ovat tulossa luokseni ja käyttäytyy minua kohtaan omivasti. Hänen mielestään lapset eivät arvosta minua vaikka itse olen eri mieltä. Olen alkanut myös epäillä, että hän on yhteyksissä muihin naisiin. Hänen on myös tapanaan lahjoa lapsia, mutta riidan tullessa syytellään kuinka lapset ovat ahneita. Pari kertaa olen yrittänyt lähteä, mutta olen palannut takaisin ajatellen että ehkä hän muuttaa tapansa. Mitä pitäisi tehdä?

Lissu

Hei,
uusperheenä toimiminen tuo mukanaan melkeinpä aina mutkia ja ne siitä tasoittuvat, kun kaikki löytävät luontevan tavan toimia sen jäseninä.
Kirjeestäsi ei selviä kauanko te olet ollut uuden miesystäväsi kanssa yhdessä, mutta tilanne vaatii mielestäni kuitenkin korjaamista. Väkivalta on esim sellaista, jota ei pidä sallia.
Käyvätkö lapsesi kuitenkin luonasi vielä säännöllisesti?
Oletteko harkinneet pariterapiaan menoa, jos sinulla vielä on tunteita miesystävääsi kohtaan ja muuten parisuhde toimii. Pohdi myös itsesi kannalta, mitä hyvää ja mitä huonoa parisuhde sinulle antaa. Entä lapsillesi?
Toivottavasti saat tilanteen kuntoon tavalla tai toisella sekä itsesi että lastesi takia.

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös