Siirry sisältöön
Nimetön

Ex-mieheni pahoinpiteli raa’asti kesäkuussa 2012 ja uhkasi viedä paitsi minun, myös yhteisen lapsemme hengen. Lähdin tuona päivänä lapseni kanssa pois kotoa, enkä koskaan palannut. Exä on yrittänyt tuon jälkeen useaan otteeseen itsemurhaa ja ollut suljetulla osastolla, jättänyt saapumatta sovittuihin tuettuihin tapaamisiin sekä lastenvalvojan tapaamisiin.
En tiedä, olenko jotenkin yliherkkä, mutta hänen ja hänen sukulaistensa yhteydenotot tuntuvat henkiseltä väkivallalta; milloin olen syyllinen väkivaltaan, milloin itsemurhayritykseen, ja milloin lapsen ”viemiseen”. Olen jäänyt niin yksin asian kanssa, että alan jo itsekin uskoa, että olen ehkä sittenkin syypää kaikkeen.

Nimetön

Hei
Hyvä, että lähdit etkä ole palannut! On surullista, että entinen puolisosi ei ole tullut sovittuihin tapaamisiin. Mutta saattaa olla, että hän ei niihin pystykään. Suljetulla osastolla olo ja itsetuhoyritykset kertovat hänen kunnostaan. Miehen väkivaltainen käyttäytyminen ja psyykkinen kunto eivät ole mitenkään Sinun syytäsi. Voit myös rajata sellaisia yhteydenottoja, jotka tuntuvat henkiseltä väkivallalta ilmoittamalla ettet halua/jaksa keskustella siitä. Mielestäni voit kysyä myös psykiatrisen sairaalan sosiaalityöntekijältä, miten Sinä saisit tukea ja rohkaisua vaikeassa tilanteessasi. Tarvitset voimavaroja olla äiti lapsellesi. Olisiko Sinulla ystävä, jolle myös asiaasi jakaa.
Terveisin MLL:n vanhempain puhelimen päivystäjä Jatta

Nimetön

Olen itsekkin kokenut perheväkivaltaa omalta ex-mieheltäni..itsekkin lähdin eräänä päivänän pois lapsen kannsa kun meis oli tulossa könnissä baareistaan kotiin..
turvakoteihin juoksuja ja ensijaturvakotiin ja romahdin niin pahasti että lapseni kärsi ja tehtiin väliaikianene sijoitus,mutta sille tiellä lapseni jäi…

lapseni huostaanotettiin..myöhemmmin.

en ole päässyt eroon narsisiti meihestäni vieläk’än,lähestymiseilosta ja muusta huolimatta..ja yksin olen minäkin..todella yksin. bväkivaltaakokeneiden ryhmässä kävin pari kuukautta joka auttoi tajuamaaan asioita mutta ei pelastanut….

en itse käytä mitäänpäihteitä sillä omilla vanhemmillani on alhokolitausta ja he kuolivat. ja minut otettiin vauvanana itsekkin huostaan omilta vanhemmiltani..ja nyt sitten minun oma lapseni samaan syssyyn! …

mulla olo et antasin vaa periks ja menisin meihenluo takas ku ei pääse eroon!

Nimetön

Hei! Saitkin jo ”asiantuntevampaa” kommenttia edellä, mutta jostain syystä halusin itsekin kommentoida sinulle. :) Minä olen myös sitä mieltä, että olet toiminut UPEASTI uskaltamalla lähteä väkivaltaisesta ihmissuhteesta! Se on aivan varmasti oikea ratkaisu – myös lapsellesi! Itselläni ei ole omassa parisuhteessa ollut väkivaltaa, mutta lapsuuskodissani oli, joten sen verran on omakohtaista kokemusta asiasta. Voit siis hyvillä mielin uskoa siihen, ettei tapahtunut TODELLAKAAN ole sinun syytäsi!!! Se, että ex-puolisosi sukulaiset syyttävät sinua, on minusta lyhytnäköistä ja halpamaista, mutta se kertoo heidän hädästään. On aina helpompi hakea syntipukkia ”ulkopuolisesta”. Ketään ei tässä maassa pidetä turhaan suljetulla osastolla hoidossa, joten ex-puolisosi on/on ollut melko vakavasti sairas. Eivätkä ihan terveestä mielialasta tosiaan kerro tuollainen väkivalta tai tappouhkauksetkaan! Onneksi hän on kuitenkin saanut apua, sillä hän on lapsesi isä ja ehkä ajan myötä hän toipuu niin paljon, että pystyy jälleen olemaan vanhempi lapselleen. Sillä välin koeta sinä huolehtia itsestäsi ja lapsestanne parhaalla mahdollisella tavalla, jotta tapahtunut jättäisi tiehin molempiin mahdillisimman vähän jälkiä. Toivon mukaan saat jo keskusteluapua jostain, ja jos et, niin nyt viimeistään hakeudu työterveyshuoltoon, terveysasemalle, neuvolan kautta eteenpäin tms. Sillä tavoin jaksat olla parempi vanhempi lapsellesi, hän tarvitsee sinua enemmän kuin koskaan. Voimia ja kevätaurinkoisia päiviä sinulle ja lapsellesi!

Nimetön

Hyvä kun lähdit. Sinun on pelastettava itsesi ja lapsesi.
Muulla ei ole merkitystä. Sanokoon kuka mitä vaan.
Voimia sinulle.

Nimetön

Lähteminen oli oikea ratkaisu, vaikkakaan ei varmasti helppo! Sanotaan, että, jos alistuu väkivaltaan, se pahenee ajan myötä. Väkivaltainen voi tottua siihen, ettei seurauksia ole ja sokeutua omalle käytökselleen. Väkivalta voi olla opittu tapa toimia silloin, kun muita keinoja ei tunnu olevan. Nyt mies joutuu sen tosiasian eteen, ettei niin voi käyttäytyä, on opittava uutta.
Äitini ei juuri koskaan puhunut isästämme pahaa meille. Minusta se oli viisaasti tehty, se säästi aikanaan meidän mieltämme ja mielikuvaamme isästä. Mielikuva isästä vaikuttaa myös lapsen mielikuvaan omasta itsestä, luulisin.
Pystytkö keskustelemaan miehesi vanhempien kanssa: teille kaikille tapahtunut on järkytys, josta ensi toipumnen vie oman aikansa myös vanhemmilla. Syyttelystä on jatkossa vain haittaa. Jos te kaikki haluatte toimia tilanteessa rakentavasti,miten voisitte tukea miestä toipumaan? Ehkäpä miehen vanhemmatkin tarvitsevat asiantuntevaa ei-tuomitsevaa keskusteluapua ?
Kannattaa ehkä ottaa yhteyttä auttaviin puhelimiin, miehille on olemassa esim. Lyömätön linja
Naisten linja:Väkivaltaa tai sen uhkaa kokeville naisille ja tytöille tarkoitettu maksuton neuvontapuhelin. http://www.sosiaaliportti.fi/Linkkikirjasto/
http://www.naistenlinja.fi/

Nettiturvakoti – tietoa ja apua perheväkivaltaan sivuilla on omat alueet väkivaltaisesti käyttäytyneille, väkivaltaa kokeneille sekä lapsille ja nuorille. Väkivalta hallintaan -tehtäviä, selviytymiskertomuksia ja muutosprosessien kuvauksia. Tietoa väkivallan vaikutuksista lapsiin ja lasten ajatuksia perheväkivallasta. Testejä parisuhdeväkivallasta, neuvontapalvelu, auttajatahoja, turvakotien yhteystiedot.
http://www.turvakoti.

Miessakit ry Mieskulttuuria, miehille suunnattuja kriisipalveluja ja väkivallatonta perhe-elämää edistävä järjestö. Sivulla tietoa mm. järjestön miesryhmä- ja Lyömätön Linja-toiminnasta sekä kotimaisia ja ulkomaisia linkkejä läheissuhdeväkivallasta, miestoiminnasta ja -tutkimuksesta. Urho-lehti ilmestyy kokonaan verkossa.
http://www.miessakit.fi
Katso tarkempi kuvaus
Lyömätön Linja Espoossa
Espoon Lyömätön Linja toteuttaa miehille tarkoitettua väkivallan katkaisuohjelmaa ja etsii malleja perheväkivallan katkaisuun ja ehkäisyyn. Tietoa toimintamuodoista, väkivallasta ja sen seurauksista sekä miesten kertomuksia väkivallasta selviytymisestä. Linkki myös maahanmuuttajamiehille tarkoitettun Miehen Linjaan.
http://www.lyomatonlinja.fi
Katso tarkempi kuvaus
Naisten Apu Espoossa ry

http://www.lyomatonlinja.fi/miehenlinja.htm
Lyömätön Linja – Perheväkivaltaneuvonta tarjoaa miehelle mahdollisuuksia perheväkivallan kierteen katkaisuun.
http://www.miessakit.fi/index.php?mid=4
Katso tarkempi kuvaus Miessakit ry

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös