Siirry sisältöön
MLL

MLL:n Haluanko vanhemmaksi -sivuston gallupissa kysytään, mitkä asiat ovat saaneet sinut ajattelemaan vanhemmuudesta myönteisesti. Jaa oma kokemuksesi aiheesta.

Sannis

Ihana vaihtoehto tuo ”muutokset omassa hyvinvoinnissa”, koska se on itselleni eniten vanhemmuutta positiivisesti miettimiseen ajanut tekijä, enkä olisi sitä osannut itse hyvin sanoittaa ilman vaihtoehtoa. Myös muiden kokemuksien kuuleminen saa miettimään asiaa positiiviselta kantilta, mutta oma henkinen tasaisuus vie pitemmän korren tältäkin.

Ja kiva sivusto, mainos osui juuri oikeaan hetkeen ja mielentilaan. Kerrankin kiitän mainontaa!

maikki

Ajattelin, että itsellänikin muutokset omassa hyvinvoinnissa olisi saanut ajattelemaan vanhemmuudesta myönteisesti. Jouduin silti vastaamaan, että tällä hetkellä en näe vanhemmuudessa mitään myönteistä. Tuntuu jopa aika pahalle huomata miten negatiivinen ajatusmaailma itsellä on tästä aiheesta tällä hetkellä.

Mietteliäs

Mikään ei ole saanut minua miettimään myönteisesti vanhemmuudesta ( paitsi somessa näkyvä ”vaaleanpunainen kupla” jossa kaikki on ihanaa ja kivaa) Olen introvertti ja herkkä nainen, joka rakastaa omaa aikaa. Vaikka olen hyvässä parisuhteessa ja mieheni on mitä mainioin, en koe ainakaan vielä olevani valmis lapsen tuloon. Ei minusta olisi äidiksi huonon äiti-tytär suhteen, traumaattisen lapsuuden sekä omien arvojen vuoksi. Lisäksi mt-ongelmat painavat. Mutta samalla mietin olenko jotenkin viallinen sillä miellän äitiyden naiseuteen ja meillä kotona lapsen saaminen on itsestään selvyys. Lähipiirissäni on paljon lapsia mutta ystäväni ovat vielä lapsettomia kuten minä eivätkä hekään halua moneen vuoteen.

Alueelle ‘Haluanko vanhemmaksi?’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös