Siirry sisältöön
Nimetön

Hei!

Olen todella kinkkisen ongelman edessä! Lapseni haistattelee päin naamaa, ei tottele..

Kyseessä on 17v poika. Hän on saanut mennä kesänaikana todella vapaasti, en ole rajoittanut menoja niin paljon. Tänään tuli kotiin 14.30 ja kysyi onko ruoka.Sanoin sen olevan 15.30 jolloin hän että hän lähtee vielä ulos. Totesin että et mene, voit odottaa sen aikaa kotona. Alkoi kauhea huutaminen ja haistattelu.. ärsytti pienempiä. Jolloin totesin että tänään ei sitten tarvitse mennä enää mihinkään. Huusi ja meuhkasi ja lähti ulos. EN voi hyväksyä, sillä hän on elänyt kesän ajan kuin 5 tähden hotellissa. EI ole ollut kotitöitä ym. Nyt ajattelinkin että perin häneltä ”vuokraa” elämisestä, sillä hän on sen ikäinen että ei päässyt opiskelemaan ja ilmeisemmin harjoittelupaikkaa etsii. Takavarikoin pankkitunnukset ja tietokoneen, sillä minä maksan laskut.. Teenkö oikein?

Nimetön

Kunnioituksen puutetta taitaa olla puolin jos toisinkin…

Tietenkään ei saisi vanhemmilleen haistatella, mutta ei tämän ikäisiin enää oikein tehoa komentelu, tai että pitäisi ”totella”. Poikahan on kohta täysi-ikäinen.

Paremmin toimii neuvottelu, tai se että puhuu tasa-arvoisesti, samalla lailla kuin miehelleen tai ystävälleen. Komentelulla tai tottelemisen vaatimisella ei saa kuin kapinaa aikaiseksi…

Keskustelkaa, sopikaa asioista.

Vastaa aiheeseen: Vanhempien kunnioitus ja rajat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös