Siirry sisältöön
Nimetön

Ovatko vanhemmat vastuussa 18-vuotiaan lapsensa tekemisistä ja elättämisestä?

Opintotuessahan vanhempien tulot otetaan huomioon 20-vuotiaaksi(?) mutta eikö se olekin ainoa ”pakollinen”? Täysi-ikäisen voit häätää kotoa? Ja pakottaa pärjäämään omillaan?

Näin se meni ainakin ennen mutta meneekö enää? Ei kai voi olla mahdollista että täysi-ikäisen ei tarvitse ottaa vastuuta itse?

Suhteellista

Täysi-ikäisen voi tietysti häätää kotoa ja jättää ilman mitään tukea… jos välit ovat niin huonot. Silloin voi olla parempikin nuoren ottaa etäisyyttä lapsuudenkotiin ja vanhempiin. Omillaan ei välttämättä silti pärjää, vaan tarvitsee erilaisten yhteiskunnan tahojen rahallista ja muutakin tukea. Sekin sitten vielä, että jos ja kun nuori on asunnossa kirjoilla, häntä ei noin vain heitetä sieltä ulos. Ei voi myöskään tehdä toisen täysi-ikäisen puolesta muuttoilmoitusta, eikä ilman jotain poliisiasiaa tms. pysty estämään nuorta tulemaan kotiinsa. Se on hänenkin kotinsa, kunnes muuttaa siis pois. Avo- ja aviopuolisoakaan ei pysty helposti potkaisemaan kotoa ulos, saatikka lastaan. Ei kai auta muu kuin neuvotella ja pyytää tarvittaessa mukaan kolmatta henkilöä välittäjäksi.

Isän hylkäämä

Älä katkaise välejäsi lapseesi! Vaikka saisit hänet muuttaamaan pois kotoa, kadut riitaisaa eroa vielä, viimeistään kuolinvuoteella. Toki etäisyyden otto hetkeksi voi tehdä hyvää. Lapsesi tarvitsee sinua vaikka onkin jo 18. Lapsesi tulee tarvitsemaan sinua aina.

Vastaa aiheeseen: Vastuu täysi-ikäisestä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös