Siirry sisältöön

Vauva valvottaa ja yksinhuoltajuus tuntuu nyt yksinvoimaiselta

Nimetön

Vauva on kuukauden, huutaa ja itkee jos ei saa olla sylissä. Valvottaa yöt. Säälittää isommat lapset. äiti ei jaksa huomioida tarpeeksi.Yhtä myllerrystä nyt ja kaikki oireilee tavallaan. Minulla kova syyllisyys, en riitä. Asumusero, selvittämättömät asiat, toisen mielenterveysongelmat. Saan apua hiukan kotitöihin kunnan sosiaalitoimesta, mutta niistäkin tulee vaan stressiä. Onko oikein pyytää isompia lapsia tekemään kotitöitä tms kun en itse suoriudu valvottavan lapsen kanssa. Miten jaksan ajatella et tämä loppuu joskus?

Nimetön

Kuule, jos vanhemmat lapset ovat 7v tai sen yli, niin voit aivan hyvin pyytää heiltä laittamaan likaiset vaatteet pyykkikoriin, tiskikoneen täyttöön osallistuminen vuorotellen (kunhan opetat ensin) ja tyhjentäminen. Jos isommat osaavat jo pestä hampaat, harjata hiukset, pukea vuorokauden aikaset vaatteet jne. niin ne jo auttavat sinua paljon.
Voisit vielä pyytää apua ruoanlaittoon: kuorimaan perunoita, porkkanoita ja opettaa pilkkomaankin tai vaikka tekemään salaatin. Muista kuitenkin itse olla samassa huoneessa valvomassa. Kaupassa jokaiselle lapselle jokin oma tehtävä ostosten keräämiseen liittyen.
Pöydän kattaminen on hieno apu. Samoin omasta huoneesta tavaroiden järjestäminen leikkien jälkeen vaikkapa viikottain.
Näillä eväillä pääset jo pitkälle, iltasatua lukiessa vauvan syöttö ja ainakin se hetki koita rauhoittaa.

MUISTA PALKITA ja rohkaista lapsia(kin) tekemään osuutensa, niin viet kesällä lapset lomareissulle.
Muista myös sanoa jokaiselle lapselle erikseen joka päivä, että välität heistä ja jokainen heistäkin on ollut joskus vauva, joka tarvitsee eniten äitiä.

Isä on aikuinen ja sinun tehtäväsi ei ole hänestä huolehtiminen. Syyllistämättä ketään tai tilannetta.

Voima olkoon kanssasi!

Nimetön

Haluaisin toivottaa sinulle kovasti voimia elämäntilanteeseesi. Olet varmasti saanut jo jotqkin apuja kotiin.mutta kyllä minävvinkkaisin rohkeasti ottamaan enwmmän apuja sosiaalitoimesta saisitko kotipalvelua enemmän.Pyydä heitä vain rohkeasti tekemään kotitöitä stressaamasta miltä koti näyttää sen takia he sinnetulevat sinua auttamaan. Keskity itse lasten kanssa olemiseen. Jäin itse mietrimään sitä että onko vauvan itkuun selvinnyt syytä ja miten vauvaa voisi itkussa auttaa. Vauvathan itkevät eniten 2viikon-3kk iässä ja 2 h.itkua päivässä normaalia.Toiset ovat nw.suuritarpeisia vauvoja jotka itkevät enemmän ja tarvotsevat enemmän läheisyyttä ja aikaa rauhottua itkusta he myös reagoivat kaikkeen herkwmmin kuin toiset. Etenkin tälläisen lapsen kanssa syli on parhaita kwinoja sekä rauhallinen elämän meno. Kantoliina oiva apukeino ja saat kädetkin vapaaksi. Voisiko lapsella ehkä olla allergioita,imetätkö reagoisiko vauva johonkin syömääsi ruokaan tai aiheuttaako korvike oireita jos se käytössä. mietin myös.sitä auttaisiko sinua keskustelu apu vai onko liika varhaista ero ym. asioita keskuatella. neuvolassa on neuvolapsykologi jonka luokse voisit mennä juttelemaan. näille käynneille saat varmasti kotiapua. Ymmärrän syyllisyytesi ja kon sympatiaa sinua kohtaan. On helppo sanoa et elä suotta koe.Me äidithän ollaa sellaisia että syyllistämme itseämme jos mistä asiasta. Koita ajatella että teet äutinä juuri sillä hetkellä parhaasi.kerro tämä lapsille ja pyydä anteeksi jos tulee väsyneenä tiuskastua jotai sopimatonta. anna lapsille aikaa jokaiselle vaikka ihan pikku hetki arjen keskellä tukan sipaisukin on huomion osoitus. yksin lasten kanssa joista yksi tai vaikka kaksi on vauva joka lisäksi suuritarpeinen ei kaikille millää voi jäädä joka päivälle puolta tuntia laatuaikaa ja armahda tässäkin kohdin itseäsi. toisaalta tee tällä hetkellä kaikki vain välttämätön kotihomma.jos joku ei ymmärrä et pyykkivuori kaatuu kylppärin ovesta niin on se sen ongelma ja voi reilusti ottaa ja pestä ne pyykit.
Lapset voisi ottaa mukaa tekemää kotihommia. Itselläni se on usein ainut milloin voin antaa aikaa lapsille ja tehdä heidän kanssa yhdessä jotain. Ei se tarvi aina olla yhteinen leikki tai askartelu vaan arkiset puuhat yhdessä tehden on myös aikaa lapselle. olet hyvä ja.paras äiti lapsillesin oikein paljon jaksamista sinulle.

Vastaa aiheeseen: Vauva valvottaa ja yksinhuoltajuus tuntuu nyt yksinvoimaiselta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös